«Ανοχύρωτα τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης»

Την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου πριν από έναν μήνα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση, κατήγγειλαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου της συμπρωτεύουσας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κκ. Μαν. Λαμτζίδης και Αν. Κουρτζίδης, αντιστοίχως. Επεσήμαναν ότι παραμένουν ανεφάρμοστα τα μέτρα που προτάθηκαν για την ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.

«Ανοχύρωτα  τα δικαστήρια  Θεσσαλονίκης» | tovima.gr

Την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου πριν από έναν μήνα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση, κατήγγειλαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου της συμπρωτεύουσας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κκ. Μαν. Λαμτζίδης και Αν. Κουρτζίδης, αντιστοίχως. Επεσήμαναν ότι παραμένουν ανεφάρμοστα τα μέτρα που προτάθηκαν για την ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Καστανίδη, ενώ τονίστηκε ότι δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί εργολάβος για την αποκατάσταση των ζημιών. Υπογράμμισαν ακόμη ότι η κατάσταση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης παραμένει ακριβώς η ίδια όπως πριν από την επίθεση. Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης, απαντώντας χθες το βράδυ στους κκ. Λαμτζίδη και Κουρτζίδη, επεσήμανε ότι «δεν γίνεται αντιληπτή η διαμαρτυρία» τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ορίστηκε αρμόδια για την αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας «επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου, των δικαστικών υπαλλήλων και των δικαστικών λειτουργών». Μάλιστα ο κ. Καστανίδης προσέθεσε ότι χθες στο υπουργείο κοινοποιήθηκαν τα προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη οι προτάσεις της επιτροπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk