Στο Συμβούλιο Εφετών ο Μαντέλης

«Πρόβα» απολογίας έκανε χθες ο κ. Αν. Μαντέλης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε για να αποφασίσει αν θα επικυρώσει την εισαγγελική διάταξη που απαγορεύει την έξοδό του από τη χώρα. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπόμνημα 22 σελίδων με το οποίο δηλώνει ότι επιθυμεί τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και να παραμείνει στην Ελλάδα. Ως προς την ουσία της υπόθεσης υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε δωροδοκία και άρα ούτε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη για την οποία κατηγορείται.

Στο Συμβούλιο  Εφετών  ο Μαντέλης | tovima.gr

«Πρόβα» απολογίας έκανε χθες ο κ. Αν. Μαντέλης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε για να αποφασίσει αν θα επικυρώσει την εισαγγελική διάταξη που απαγορεύει την έξοδό του από τη χώρα.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπόμνημα 22 σελίδων με το οποίο δηλώνει ότι επιθυμεί τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και να παραμείνει στην Ελλάδα.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε δωροδοκία και άρα ούτε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη για την οποία κατηγορείται. Υποστηρίζει ότι «σε χρόνο προγενέστερο της υπουργοποίησής μου (Σεπτέμβριος 1997) ήταν δεδομένο ότι η Siemens θα υπέγραφε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΤΕ», ότι το Ελληνικό Δημόσιο ασκεί τα δικαιώματά του στον ΟΤΕ μέσω της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία εκπροσωπείται «όχι διά του υπουργού Μεταφορών, αλλά διά του υπουργού Οικονομικών», και ότι «οι προγραμματικές συμβάσεις εγκρίνονται από την Ειδική Επιτροπή Προγραμματικών Συμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και εν συνεχεία εγκρίνονται από το υπουργείο Μεταφορών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk