Βραχυκύκλωμα σε νοσοκομεία και εφορίες

Το πρόβλημα του παρατεταμένου βραχυκυκλώματος στο κράτος επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση ως τα μέσα του καλοκαιριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη διαδικασίες για τον ορισμό διοικήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία και διευθυντών σε εφορίες. Τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης αντιδράσεων και παρατηρήσεων εκ μέρους κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών έχει γίνει η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (φωτογραφία). Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου …

Το πρόβλημα του παρατεταμένου βραχυκυκλώματος στο κράτος επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση ως τα μέσα του καλοκαιριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη διαδικασίες για τον ορισμό διοικήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία και διευθυντών σε εφορίες.

Τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης αντιδράσεων και παρατηρήσεων εκ μέρους κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών έχει γίνει η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (φωτογραφία).

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ επισημάνθηκε από αρκετά από τα παρευρισκόμενα μέλη ότι σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις διοικητή πρόσωπα χωρίς καμία εμπειρία από τον χώρο της υγείας (δάσκαλοι και θεολόγοι, όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά), με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ταχεία ανάληψη πρωτοβουλιών για την πάταξη της σπατάλης.

Προβληματισμός επικρατεί και διατυπώνεται σχετικά με τις διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων. Στο ΙΚΑ ο διοικητής κ. Θ.Αμπατζόγλου έχει υποβάλει την παραίτησή του από τις 27 Μαΐου. Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος του είχε ζητήσει να παραμείνει στη θέση του έως ότου οριστεί αντικαταστάτης, κάτι που δεν έχει γίνει ως σήμερα. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και βουλευτές του ΠαΣοΚ με κυβερνητική εμπειρία διαμαρτύρονται επίσης για την τακτική επιλογής των διευθυντών των ΔΟΥ μέσω ΑΣΕΠ. Οπως λέγεται, η ρύθμιση αυτή του υπουργείου Εσωτερικών αφενός δημιουργεί καθυστερήσεις και αφετέρου αφαιρεί από το υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα να επιταχύνει τις διαδικασίες όπως αυτό κρίνει, ως άμεσα εποπτεύουσα αρχή των ΔΟΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk