Υπαρκτός ο κίνδυνος υπερθέρμανσης στην Ασία

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους στις ασιατικές οικονομίες έκρουσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο οποίος ωστόσο εκτίμησε ότι η περιοχή είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ομιλία του σε σεμινάριο στη Σιγκαπούρη ο κ. Ναουγιούκι Σινοάρα υποστήριξε ότι οι αρνητικές εξελίξεις…

Υπαρκτός ο κίνδυνος υπερθέρμανσης στην Ασία | tovima.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους στις ασιατικές οικονομίες έκρουσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο οποίος ωστόσο εκτίμησε ότι η περιοχή είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ομιλία του σε σεμινάριο στη Σιγκαπούρη ο κ. Ναουγιούκι Σινοάρα υποστήριξε ότι οι αρνητικές εξελίξεις στη Γηραιά Ηπειρο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οπως είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης έχουν στρέψει επενδυτικά κεφάλαια στην Ασία τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας τον κίνδυνο υπερθέρμανσης των οικονομιών της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις των ασιατικών χωρών έχουν αποσύρει τα προγράμματα στήριξης των τοπικών οικονομιών που ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα της πιστωτικής κρίσης, καθώς οι συνθήκες τούς το επέτρεψαν. Σύμφωνα με τον κ. Σινοάρα «κλειδί» για τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελεί η ετοιμότητα των ηγεσιών των ασιατικών κρατών, ώστε να μπορέσουν να αντιδράσουν απέναντι σε δυσάρεστες εξελίξεις που μπορεί να προέλθουν από την Ευρώπη.

Οπως επισήμανε, αν το καταφέρουν αυτό, η περιοχή μπορεί να καταστεί ηγέτιδα δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Σινοάρα, όσο οι ασιατικές οικονομίες αναπτύσσονται με υψηλούς ρυθμούς οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι Αρχές τους θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ανάκαμψης για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και η αστάθεια των συνδεδεμένων με την οικονομία της περιοχής αγορών δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους, που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την Ασία από την αναπτυξιακή της πορεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk