Πολυμετοχική εταιρεία για τα «φρουτάκια»

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα «φρουτάκια» ώστε να εισπράξει πάνω από 500 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία αδειοδότησης θα δώσει ώθηση και σε έναν κλάδο που από το 2002 φυτοζωεί. Ο λόγος για την Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδας (ΟΣΗΠΕ), που σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Αγγ.Καλλινικίδη δημιουργεί πολυμετοχική εταιρεία για να διεκδικήσει μια άδεια κόντρα στα μεγαθήρια όπως ο ΟΠΑΠ, η Ιntralot και η Lottomatica. Η ΟΣΗΠΕ περιλαμβάνει κατασκευαστές τυχερών παιχνιδιών αλλά και αιθουσάρχες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις δουλειές τους να συρρικνώνονται.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα «φρουτάκια» ώστε να εισπράξει πάνω από 500 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία αδειοδότησης θα δώσει ώθηση και σε έναν κλάδο που από το 2002 φυτοζωεί. Ο λόγος για την Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδας (ΟΣΗΠΕ), που σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Αγγ.Καλλινικίδη δημιουργεί πολυμετοχική εταιρεία για να διεκδικήσει μια άδεια κόντρα στα μεγαθήρια όπως ο ΟΠΑΠ, η Ιntralot και η Lottomatica. Η ΟΣΗΠΕ περιλαμβάνει κατασκευαστές τυχερών παιχνιδιών αλλά και αιθουσάρχες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις δουλειές τους να συρρικνώνονται. Το 2002 με τον νόμο 3037/30-7-2002 απαγορεύτηκαν τα ψυχαγωγικά παιχνίδια γιατί το κράτος δεν μπορούσε να επιβλέψει αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς πολλοί αιθουσάρχες λειτουργούσαν και τυχερά παιχνίδια (κουλοχέρηδες) παράνομα. Το ευρωδικαστήριο έκρινε τον νόμο αυτόν αντικοινοτικό- στο σκέλος του για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια- και η Ελλάδα πλήρωνε ημερησίως πρόστιμο 31.536 ευρώ.

Με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση προβλέπεται η παροχή τριών αδειών σε operators οι οποίοι θα έχουν το κεντρικό σύστημα ελέγχου αλλά θα αναζητήσουν χώρους για να τοποθετήσουν τις περίπου 50.000 μηχανές και οπωσδήποτε θα συνεργαστούν με τους αιθουσάρχες που ξέρουν τη δουλειά. Οι τελευταίοι όμως έχουν κάνει πρόταση στο υπουργείο να μη δοθούν μόνο τρεις άδειες αλλά να λάβουν οι ίδιοι απευθείας άδειες, όπως π.χ. στην Ισπανία.

Το νομοσχέδιο δεν έχει «κλειδώσει» σε ό,τι αφορά στις τρεις άδειες (θεωρείται σίγουρο ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο ΟΠΑΠ, η Lottomatica και η Ιntralot σε συνεργασία με γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της χώρας) και η ΟΣΗΠΕ αλλά και εκπρόσωποι αρκετών σωματείων που εμπλέκονται με τον κλάδο- εργαζόμενοι, τεχνικοί, συντηρητές, εισαγωγείς και κατασκευαστές ταμειακών μηχανών- εκτιμούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να λάβουν οι ίδιοι τις άδειες αφού, όπως ισχυρίζονται, θα δημιουργηθούν αμέσως πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας. Αλλιώς θα προχωρήσουν με την πολυμετοχική εταιρεία διεκδικώντας μία από τις τρεις άδειες. Η πρόταση της ΟΣΗΠΕ προβλέπει την τοποθέτηση 5-10 μηχανών σε 7.000 σημεία όπου το κάθε σημείο θα προσλάβει μίνιμουμ 4 άτομα προσωπικό. Κοντά σε αυτούς, όπως ισχυρίζεται η ΟΣΗΠΕ, θα ανοίξουν οι δουλειές για περίπου 1.000

τεχνικούς- συντηρητές αλλά και για περίπου 3.000 εργαζομένους στην κατασκευή των παιχνιδιών αυτών με την προϋπόθεση να είναι μηχανές περιορισμένου κέρδους (ΑWΡs) και όχι Video Lottery Τerminal (Vlts) που δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

«Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια αν η κατασκευή των μηχανών γίνει από ελληνικές επιχειρήσεις, αφού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα θα πρέπει να επενδύουμε στην Ελλάδα και το τελευταίο ευρώ » αναφέρουν από την ΟΣΗΠΕ και προτείνουν μέγιστο στοίχημα τα 0,50 ευρώ με μέγιστο κέρδος τα 100 ευρώ και ποσοστά απόδοσης άνω του 92% στους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk