Μετρητές της Εφορίας στα πρατήρια καυσίμων

Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια καυσίμων. Η απόφαση ελήφθη χθες σε σύσκεψη των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Καταναλωτή κκ. Σ. Κομνηνού και Δ. Σπυράκου με τους βενζινοπώλες της ΠΟΠΕΚ. Στο υπουργείο δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε θεσμικές παρεμβάσεις στο καθεστώς των συμβάσεων μεταξύ εταιρειών εμπορίας και πρατηριούχων, ώστε η εμπορική συνεργασία των δύο πλευρών να ρυθμίζεται με αντικειμενικούς κανόνες και να μην επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρότερου», όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι.

Μετρητές  της Εφορίας  στα πρατήρια  καυσίμων | tovima.gr

Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια καυσίμων.

Η απόφαση ελήφθη χθες σε σύσκεψη των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Καταναλωτή κκ. Σ. Κομνηνού και Δ. Σπυράκου με τους βενζινοπώλες της ΠΟΠΕΚ. Στο υπουργείο δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε θεσμικές παρεμβάσεις στο καθεστώς των συμβάσεων μεταξύ εταιρειών εμπορίας και πρατηριούχων, ώστε η εμπορική συνεργασία των δύο πλευρών να ρυθμίζεται με αντικειμενικούς κανόνες και να μην επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρότερου», όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι.

Οι τελευταίοι ζήτησαν να θεσπιστεί παρατηρητήριο τιμών και για τις εταιρείες εμπορίας αντίστοιχο με εκείνο που λειτουργεί ήδη για τα πρατήρια καυσίμων, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τα πρατήρια που είναι ακριβά, ενώ ζήτησαν για μία ακόμη φορά απευθείας πρόσβαση στα διυλιστήρια από τα Ανεξάρτητα Πρατήρια, ώστε να τονωθεί ο ανταγωνισμός στο επίπεδο της χονδρικής και να συγκρατηθούν οι τιμές.

Το θέμα πάντως που «καίει» την ΠΟΠΕΚ είναι να επιστραφούν άμεσα σε όλους τους πρατηριούχους τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στη διαφορά του ΕΦΚ του πετρελαίου που διατέθηκε τον περασμένο χειμώνα. Επιπλέον ζητούν να μην επιβληθεί φόρος στα αδιάθετα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, για τα οποία οι βενζινοπώλες έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους και απειλούν με αναστολή παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης το φθινόπωρο εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk