«Πλαίσιο έκτρωμα»

ΕΣΕΕ «Tα καρτέλ και οι φόροι κρατούν ψηλά τις τιμές»

Τα καρτέλ, την αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ και τις ενδοομιλικές πωλήσεις των πολυεθνικών ανέφερε ως αιτίες της διατήρησης των τιμών σε υψηλά επίπεδα η ΕΣΕΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Μείωση δημοτικών τελών, λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων, ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προτείνει, μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία.

<b>ΕΣΕΕ </b>«Tα καρτέλ και οι φόροι κρατούν ψηλά τις τιμές» | tovima.gr

Τα καρτέλ, την αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ και τις ενδοομιλικές πωλήσεις των πολυεθνικών ανέφερε ως αιτίες της διατήρησης των τιμών σε υψηλά επίπεδα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης κάλεσε όλους τους φορείς να διαβουλευτούν με το υπουργείο Οικονομίας και «να αλλάξουν εκ βάθρων τη λανθασμένη τακτική της αγοράς εφαρμόζοντας μία πολιτικής σταθερής, καθαρής, προσιτής τιμής με τη βοήθεια, όμως, της ταυτόχρονης μείωσης των ενοικίων, των επιτοκίων, των φόρων, των λογαριασμών, των κρατικά ελεγχόμενων τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ»

Η ΕΣΕΕ ζήτησε να ελεγχθούν οι πολυεθνικοί όμιλοι καταναλωτικών προϊόντων που, σύμφωνα με την ίδια, «ευθύνονται για τις υψηλές ελληνικές τιμές και να αντιμετωπιστεί η αισχροκερδής συμπεριφορά όσων ελέγχουν τα ράφια και τα ψυγεία με το σύστημα των ενδοομιλικών συναλλαγών και υπερτιμολογήσεων».

Παράλληλα, προτείνει ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αντιμετώπιση των στρεβλώσεων από τις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών, ζητώντας επίσης τη δημιουργία πακέτου ενίσχυσης της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, αναζήτηση καταναλωτικών αποθεμάτων από το παρεμπόριο – παραοικονομία, μείωση φορολογικών συντελεστών στους συνεπείς φορολογούμενους και αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, η Συνομοσπονδία προτείνει την επαναφορά της απαγόρευσης των προσφορών εντός του διαστήματος των 30 ημερών πριν από εκπτώσεις, κυρώσεις για παραπλανητικές πρακτικές προώθησης πωλήσεων, επιβολή συγκεκριμένων προστίμων επί του τζίρου, χρονικό περιορισμό στο δικαίωμα των προσφορών με αποκλειστικά καθαρές τιμές και η απαγόρευση διπλών τιμών από stock και outlet.

Η ΕΣΕΕ ζητά επίσης την ολοκλήρωση των διαδικασιών λειτουργίας του Παρατηρητηρίου του Εμπορίου, την άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΤΕΜΠΜΕ και την υλοποίηση των δράσεων για εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ακτοπλοΐα ώστε να μειωθεί το μεταφορικό κόστος στα νησιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk