Παρέμβαση εισαγγελέα

Δύο πλοία ιταλικών συμφερόντων παραμένουν αποκλεισμένα από την ΠΝΟ

Aπό συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) παραμένουν δύο πλοία βρετανικών συμφερόντων αποκλεισμένα στο λιμάνι της Κορίνθου, οι οποίοι αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ. Αναμένεται παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ κυβέρνηση και ΝΔ κάνουν έκκληση στους συνδικαλιστές να υποχωρήσουν.

Δύο πλοία ιταλικών συμφερόντων (υπό βρετανική σημαία) παραμένουν αποκλεισμένα στο λιμάνι της Κορίνθου από συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι οποίοι αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ. Αναμένεται παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ κυβέρνηση και ΝΔ κάνουν έκκληση στους συνδικαλιστές να υποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε όσους εμπλέκονται στον αποκλεισμό των δύο πλοίων στο λιμάνι της Κορίνθου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία γίνεται προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας.

Έκκληση στους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και σε όσους «δημιουργούν προβλήματα με τις εκδηλώσεις τους στα λιμάνια της χώρας» να σταματήσουν άμεσα απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι της Κορίνθου τις τελευταίες ώρες, αλλά και ανάλογα φαινόμενα που έχουν συμβεί και σε άλλα λιμάνια, όπως του Πειραιά.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως τα προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιες κινητοποιήσεις και μεθόδους, που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και πλήττουν την ελληνική οικονομία.

«Τα λιμάνια είναι πνεύμονας οξυγόνου της οικονομίας μας. Στη δημοκρατία μας υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κανείς τα αιτήματά του» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην ΠΝΟ να σταματήσει τις κινητοποιήσεις.

Δύο πλοία υπό κατάληψη

Από το πρωί της Τρίτης ναυτεργάτες και μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) βρίσκονται στο λιμάνι της Κορίνθου και εμποδίζουν τη φορτοεκφόρτωση του πλοίου ROPAX1, βρετανικών συμφερόντων, για τη γνωστή υπόθεση άρσης του καμποτάζ.

Το πλοίο, του οποίου ο απόπλους είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, βρίσκεται ακόμα δεμένο στο λιμάνι, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη έδεσε στο λιμάνι της Κορίνθου και δεύτερο πλοίο της ίδιας εταιρείας, το ROPAX 2.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας, για υπεράριθμους αλλοδαπούς εργαζόμενους κι ανασφάλιστους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στην άρση του καμποτάζ.

Εν τω μεταξύ, εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο του Πειραιά, τα οποία υποχρεώνουν τα μέλη της ΠΝΟ να μην εμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων. Επίσης, στο Πρωτοδικείο Κορίνθου η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk