«Βράζει το αίμα μου»

Νέα ΖηλανδίαΠρώην υπουργός χρεώνε σε κυβερνητική πιστωτική κάρτα ταινίες πορνό

«Πολλές φορές έχω μείνει σε ξενοδοχεία και άπλωσα το χέρι μου και παρακολούθησα ταινίες πορνό, τις οποίες τελικά πλήρωσα κιόλας», είπε ο πρώην υπουργός Σέην Τζόουνς στην τελευταία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος (και πιθανός διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος) για να προσθέσει ότι είναι ένας ενήλικας που το αίμα του βράζει.

<b>Νέα Ζηλανδία</b>Πρώην υπουργός χρεώνε σε κυβερνητική πιστωτική κάρτα ταινίες πορνό | tovima.gr

Την χρήση της υπουργικής πιστωτικής του κάρτας για να πληρώνει ταινίες πορνό που έβλεπε σε ξενοδοχεία, παραδέχτηκε ο Νεοζηλανδός πρώην υπουργός οικοδομών και κατασκευών, Σέην Τζόουνς.

«Πολλές φορές έχω μείνει σε ξενοδοχεία και άπλωσα το χέρι μου και παρακολούθησα ταινίες πορνό, τις οποίες τελικά πλήρωσα κιόλας», είπε ο πρώην υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος (και πιθανός διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος) για να προσθέσει ότι είναι ένας ενήλικας που το αίμα του βράζει.

«Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, αλλά συνέβη, δεν με κάνει να αισθάνομαι σπουδαίος, αλλά δεν πρόκειται να κρυφτώ», είπε ακόμη ο Τζόουνς, ο οποίος υπολόγισε ότι η υπόθεση κόστισε πάνω από 6.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 3.400 ευρώ).

Ένας άλλος πρώην υπουργός, ο Κρις Κάρτερ, παραδέχτηκε ότι ξόδεψε 251,16 (δολάρια Νέας Ζηλανδίας) με την υπουργική κάρτα του για λουλούδια στα γενέθλια
της συντρόφου του και για ένα μασάζ και για τους δύο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός κανονισμός αναφέρει ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να βάζουν προσωπικά έξοδα στις κυβερνητικές πιστωτικές κάρτες ακόμη και αν στη συνέχεια αποδίδουν τις δαπάνες, όπως έκανε ο Τζόουνς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει μετά από αιτήσεις δημοσιογράφων, χιλιάδες έγγραφα με λεπτομερείς αναφορές της χρήσης των πιστωτικών καρτών στο πλαίσιο του νόμου για την Επίσημη Πληροφόρηση, μετά από την παραίτηση τον προηγούμενο Φεβρουάριο ενός υπουργού της συντηρητικής κυβέρνησης του Εθνικού Κόμματος εξαιτίας της λανθασμένης χρήσης της υπουργικής πιστωτικής κάρτας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk