Η FΙFΑ σε ρόλο ΔΝΤ στη Ν. Αφρική

Εκτός από τη λαμπερή πλευρά του Μουντιάλ 2010, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή στα υπερσύγχρονα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, υπάρχει και η σκοτεινή. Εκείνη που παραμένει καλά κρυμμένη στα φτωχά προάστια των μεγαλουπόλεων της αφρικανικής χώρας. Αυτήν που επιχείρησε να φωτίσει η νοτιοαφρικανική εφημερίδα «City Ρress» με δημοσίευμά της που καταφέρεται εναντίον της FΙFΑ και της «αποικιοκρατικής», όπως χαρακτηρίστηκε, σύμβασης που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής. Το …

Εκτός από τη λαμπερή πλευρά του Μουντιάλ 2010, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή στα υπερσύγχρονα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, υπάρχει και η σκοτεινή. Εκείνη που παραμένει καλά κρυμμένη στα φτωχά προάστια των μεγαλουπόλεων της αφρικανικής χώρας. Αυτήν που επιχείρησε να φωτίσει η νοτιοαφρικανική εφημερίδα «City Ρress» με δημοσίευμά της που καταφέρεται εναντίον της FΙFΑ και της «αποικιοκρατικής», όπως χαρακτηρίστηκε, σύμβασης που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής. Το δημοσίευμα στηρίζεται σε δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους, το οποίο διατήρησε την ανωνυμία του καθώς χαρακτήρισε «συμμορία με χαρακτήρα μαφίας» τους παράγοντες της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! «Ούτε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν θα τολμούσε να επιβάλει τέτοια μέτρα» είπε αναφερόμενος στις φοροαπαλλαγές που ζήτησε επιτακτικά η FΙFΑ για τις εταιρείες της.

Το δημοσίευμα με μια δόση υπερβολής υπογραμμίζει ότι «το ερχόμενο διάστημα πρόεδρος της Νότιας Αφρικής θα είναι ο Ζεπ Μπλάτερ» σημειώνοντας ότι «ο Τζέικομπ Ζούμα θα είναι στον πάγκο και θα εκτελεί τις εντολές της FΙFΑ». Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της νοτιοαφρικανικής εφημερίδας η κυβέρνηση έχει δαπανήσει περίπου 6,5 δισ. ευρώ για να τηρήσει τη συμφωνία με τη FΙFΑ. «Η χώρα βρίσκεται υπό επιτήρηση της FΙFΑ στην οποία ανήκει ακόμη και ο εναέριος χώρος πάνω από τα γήπεδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής διέθεσε 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από τον αρχικό προγραμματισμό των εξόδων της για να ενισχυθούν οι τομείς της ασφάλειας, του Τύπου, του μάρκετινγκ και της υγείας. «Το εκπληκτικό είναι ότι υποχρεώθηκε η χώρα να εισάγει προϊόντα που της επέβαλε η FΙFΑ, όπως αυτοκίνητα, ιατρικό εξοπλισμό κ.λπ., τα οποία είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθούν για τους κατοίκους της χώρας. Παράλληλα η διεθνής ομοσπονδία έχει βάλει ήδη στα ταμεία της τα κέρδη από αυτές τις συμφωνίες» αναφέρει το σχετικό κείμενο του οποίου οι τρεις συντάκτες δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι όλες οι συνδιαλλαγές της FΙFΑ με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής γίνονται υπό ειδικό φορολογικό καθεστώς που ουσιαστικά επιτρέπει στη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην πληρώνει στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν ΦΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk