«Μέτρα για τα μέτρα» προανήγγειλε η Ουγγαρία

Μέτρα εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικώς ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπάν. Σε μια προσπάθειά του να καθησυχάσει τους επενδυτές και να απομακρύνει από τη χώρα του τη ρετσινιά ότι «βαδίζει στο δρόμο της Ελλάδας» (πρόκειται για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν σπείρει τον πανικό την περασμένη εβδομάδα στις αγορές), ο κ. Ορμπάν ανακοίνωσε ένα φορολογικό σχέδιο 29 σημείων που προβλέπει σημαντική αύξηση των φορολογικών …

«Μέτρα για τα μέτρα»  προανήγγειλε η Ουγγαρία | tovima.gr

Μέτρα εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικώς ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπάν. Σε μια προσπάθειά του να καθησυχάσει τους επενδυτές και να απομακρύνει από τη χώρα του τη ρετσινιά ότι «βαδίζει στο δρόμο της Ελλάδας» (πρόκειται για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν σπείρει τον πανικό την περασμένη εβδομάδα στις αγορές), ο κ. Ορμπάν ανακοίνωσε ένα φορολογικό σχέδιο 29 σημείων που προβλέπει σημαντική αύξηση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων (ως πρόεδρος του δεξιού κόμματος Fidesz είχε υποσχεθεί «χαμηλή φορολόγηση» και «λιγότερο κράτος» προτού εκλεγεί…), αλλά και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές προνομίων, ακόμη και απαγόρευση χορήγησης στεγαστικών δανείων με ρήτρα ξένου νομίσματος! Ο κ. Ορμπάν υποσχέθηκε πάντως να μειώσει στο μέλλον τη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Προς το παρόν επέβαλε νέα εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές. Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων προανήγγειλε τις προθέσεις του να εφαρμόσει έναν ενιαίο συντελεστή 16%. Οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών δεν είναι ενθαρρυντικές.

Από τα τέλη του 2008 η Ουγγαρία απολαμβάνει ένα δανειακό πρόγραμμα 20 δισ. δολαρίων που εκπόνησαν από κοινού το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk