«Μέτρα για αναθέρμανση της ζήτησης»

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το λιανεμπόριο και κυρίως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, μετά τη μεγάλη πτώση που έχουν σημειώσει οι λιανικές πωλήσεις στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Β. Κορκίδη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Και βεβαίως η μεγάλη υποχώρηση των πωλήσεων οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων του Δημοσίου: «Τα δημοσιονομικά μέτραείναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα» δήλωσε. Ειδικότερα …

«Μέτρα για  αναθέρμανση  της ζήτησης» | tovima.gr

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το λιανεμπόριο και κυρίως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, μετά τη μεγάλη πτώση που έχουν σημειώσει οι λιανικές πωλήσεις στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Β. Κορκίδη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Και βεβαίως η μεγάλη υποχώρηση των πωλήσεων οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων του Δημοσίου: «Τα δημοσιονομικά μέτραείναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα» δήλωσε.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισημαίνει πως «δυστυχώςη “ελληνική συνταγή” δεν στηρίζεται στην αναθέρμανση της ζήτησης και στη σταθεροποίηση των αμοιβών για την καταπολέμηση των δημοσίων ελλειμμάτων, αλλά αντίθετα βασίζεται στον περιορισμό της προσφοράς, ως μοναδικής δυνατότητας περιορισμού του δημόσιου χρέους, ανεξαρτήτως κόστους». Ετσι η «απογείωση» του πληθωρισμού στο 5,4% έναντι του 4,8% του Απριλίου «προϋποθέτει την επανεξέταση της στρατηγικής επιβολήςνέων φόρων, μέσω ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης, προτού καταλήξουμε στη “μαζική χρεοκοπία” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Μάλιστα ο κ. Κορκίδης θεωρεί ότι τα οικονομικά σχέδια της «τρόικας» και οι αποφάσεις της «θα φέρουν ντόμινο χρεών στην ελληνική αγορά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk