Αμετακίνητοι οι Ελβετοί για το απόρρητο

«Οχι» στην αποκάλυψη των αμερικανών φοροφυγάδων-πελατών της UΒS είπε χθες η πλειοψηφία των ελβετών βουλευτών, θέτοντας (προσωρινό) βέτο στη συμφωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον. Παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης, οι βουλευτές του κεντροδεξιού και του εθνικιστικού λαϊκού κόμματος που συγκυβερνούν καταψήφισαν (104 ψήφοι κατά, 76 υπέρ) το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην Ελβετία να παραβιάσει το τραπεζικό απόρρητο. Σύμφωνα με αυτό οι ελβετικές αρχές θα πρέπει να παραδώσουν στην Ουάσιγκτον κατάλογο με τους 4.

«Οχι» στην αποκάλυψη των αμερικανών φοροφυγάδων-πελατών της UΒS είπε χθες η πλειοψηφία των ελβετών βουλευτών, θέτοντας (προσωρινό) βέτο στη συμφωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον. Παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης, οι βουλευτές του κεντροδεξιού και του εθνικιστικού λαϊκού κόμματος που συγκυβερνούν καταψήφισαν (104 ψήφοι κατά, 76 υπέρ) το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην Ελβετία να παραβιάσει το τραπεζικό απόρρητο. Σύμφωνα με αυτό οι ελβετικές αρχές θα πρέπει να παραδώσουν στην Ουάσιγκτον κατάλογο με τους 4.450 αμερικανούς πολίτες που είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν εισοδήματα τα οποία είχαν μετακινηθεί σε λογαριασμούς στη UΒS. Στη φωτογραφία εικονίζεται (στο βάθος) το κτίριο του ελβετικού Κοινοβουλίου στη Βέρνη. (RΕUΤΕRS/ΡΑSCΑL LΑUΕΝΕR)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk