Αγώνας δρόμου για ενίσχυση του τουρισμού

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι το αντικείμενο των συναντήσεων του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδη με κορυφαία στελέχη των ταξιδιωτικών οργανισμών ΤUΙ και Τhomas Cook. Ο υφυπουργός συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Ρόδο με τους κ.κ. Will Waggott και Johan Lundgren της ΤUΙ, παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας στη χώρα κ. Ν. Παπαθανάση , οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για τη διατήρηση της πτητικής πληρότητας προς την Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες χωρίς να μειωθεί ο προγραμματισμένος αριθμός πτήσεων και αεροσκαφών.

Αγώνας δρόμου για  ενίσχυση του τουρισμού | tovima.gr

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι το αντικείμενο των συναντήσεων του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδη με κορυφαία στελέχη των ταξιδιωτικών οργανισμών ΤUΙ και Τhomas Cook. Ο υφυπουργός συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Ρόδο με τους κ.κ. Will Waggott και Johan Lundgren της ΤUΙ, παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας στη χώρα κ. Ν. Παπαθανάση , οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για τη διατήρηση της πτητικής πληρότητας προς την Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες χωρίς να μειωθεί ο προγραμματισμένος αριθμός πτήσεων και αεροσκαφών. Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με το κορυφαίο στέλεχος της Τhomas Cook κ. Ρeter Constantis παρουσία και του έλληνα εκπροσώπου κ. Γ. Γεωργόπουλου, με τους οποίους συζήτησε την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η νησιωτική Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ στα 570 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους την περίοδο 2007-2013, για την ενίσχυση επενδύσεων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα διευκολύνει και τις επενδύσεις από το εξωτερικό, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στη Μόσχα. Μέσα στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τόνισε, ιδρύεται υπηρεσία για την προσέλκυση και διεκπεραίωση όλου του επενδυτικού προγράμματος του ενδιαφερόμενου, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, ενώ για μεγάλες επενδύσεις θα υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk