Γελάστε γιατί χανόμαστε!

Υπάρχει απάντηση στη μελαγχολία των ημερών; Ενας σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Γέλιου, επιθυμεί να διασώσει το πιο φυσικό, απολαυστικό και ευχάριστο στοιχείο της ζωής μας. Οσοι φαντάζονται ότι πίσω από το όνομα αυτό βρίσκεται μια παράξενη ομάδα αστείων ή εκκεντρικών ανθρώπων θα βρεθούν προ εκπλήξεως: τα μέλη του δεν θα μπορούσαν να είναι πιο «φυσιολογικά». Ανάμεσά τους βρίσκονται επιχειρηματίες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος και ιδρυτής του κ.

Υπάρχει απάντηση στη μελαγχολία των ημερών; Ενας σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Γέλιου, επιθυμεί να διασώσει το πιο φυσικό, απολαυστικό και ευχάριστο στοιχείο της ζωής μας. Οσοι φαντάζονται ότι πίσω από το όνομα αυτό βρίσκεται μια παράξενη ομάδα αστείων ή εκκεντρικών ανθρώπων θα βρεθούν προ εκπλήξεως: τα μέλη του δεν θα μπορούσαν να είναι πιο «φυσιολογικά». Ανάμεσά τους βρίσκονται επιχειρηματίες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος και ιδρυτής του κ. Σταύρος Γαλανάκης είναι ένας 59χρονος επιχειρηματίας στη ναυτιλία- όχι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου που θα ανέμενε κανείς να δει σε… διαγωνισμό ανεκδότων! «Αυτό μας έφαγε στην Ελλάδα:ο καθωσπρεπισμός, η σοβαροφάνεια. Δυστυχώς στη χώρα μας είσαι ό,τι φαίνεσαι και όλοι προσπαθούμε να φαινόμαστε σοβαροί, να κοιτάμε τη δουλειά μας και τα… μηδενικά στον λογαριασμό μας» λέει ο ίδιος στο «Βήμα».

Γι΄ αυτό ο κ. Γαλανάκης αποφάσισε να ιδρύσει έναν σύλλογο που θα προωθούσε μέσα από εκδηλώσειςτις λεγόμενες «Βραδιές Γέλιου»- αυτό που «όλοι είχαμε μικροίμα στην πορεία το χάσαμε», όπως χαρακτηριστικά λέει. Στις εν λόγω βραδιές τα μέλη του συλλόγου λένε ανέκδοτα ή κωμικές ιστορίες, προβάλλουν κωμωδίες, διαβάζουν αστεία κείμενα ή απλώς διηγούνται ο ένας στον άλλον με αυτοσαρκασμό τα παθήματα και τις… γκάφες τους. «Οι “Βραδιές Γέλιου” είναι για μας σαν μια συνεδρία ψυχανάλυσης. O κόσμος σήμερα καταφεύγει στα αντικαταθλιπτικά για να αντεπεξέλθειαλλά εμείς προτείνουμε το γέλιο ως το καλύτερο φάρμακο. Το θέμα είναιόμωςότι το γέλιο το αυθόρμητοδεν μπορείς να το βρεις μόνος σου, χρειάζεσαι τους άλλους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς προσφέρει ο σύλλογος» σχολιάζει στο «Βήμα» ο κ. Μιχάλης Μητρούσης, ηθοποιός και δραστήριο μέλος του συλλόγου.

Στο πλαίσιο των «Βραδιών Γέλιου» διοργανώνονται stand up comedy και αυτοσχέδιοι διαγωνισμοί ανεκδότων. «Ενώ το stand up comedy παρουσιάζεται συνήθως από επαγγελματίες ηθοποιούς, εμείς αντιστρέφουμε τους όρους και καλούμε το κοινό να ανεβεί στη σκηνή και να πει κάτι αστείο» εξηγεί ο κ. Τάσος Βλαστός, γενικός γραμματέας του συλλόγου. Αλλωστε η εν λόγω διαδικασία είναι λυτρωτική όχι μόνο για το κοινό όσο και για τον ίδιο τον αφηγητή, ο οποίος έχει την ευκαιρία να αυτοσαρκαστεί και έτσι «να ξορκίσει το κακό» στη ζωή του καθώς τα μέλη τονίζουν ότι «δεν υπάρχει γέλιοχωρίς αυτοσαρκασμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk