Μέσω νέου προγράμματος

NASA Φωτογραφίες …ενθύμιο στο διάστημα

Ένα νέο πρόγραμμα της NASA προσφέρει στους λάτρεις του διαστήματος, που δεν διαθέτουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψουν οι ίδιοι μέχρι εκεί, τη δυνατότητα να στείλουν τη… φωτογραφία τους πέρα από τη στρατόσφαιρα. Οι υποψήφιοι εικονικοί ταξιδιώτες θα πρέπει να βιαστούν αφού απομένουν μόνο δύο προγραμματισμένες αποστολές, αυτή του Discovery στα μέσα Σεπτεμβρίου και του Endeavour στα τέλη Νοεμβρίου.

<b>NASA</b> Φωτογραφίες  …ενθύμιο στο διάστημα | tovima.gr

Ένα νέο πρόγραμμα της NASA προσφέρει στους λάτρεις του διαστήματος, που όμως δεν διαθέτουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψουν οι ίδιοι μέχρι εκεί, τη δυνατότητα να στείλουν τη… φωτογραφία τους πέρα από τη στρατόσφαιρα.

Για το «ταξίδι» της εικόνας του στο διάστημα αρκεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα (faceinspace.nasa.gov) της υπηρεσίας, να ανεβάσει εκεί τη φωτογραφία του και το ονοματεπώνυμό του και να επιλέξει ποιο από τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία θα μεταφέρει το πολύτιμο ενθύμιο.

Οι υποψήφιοι εικονικοί ταξιδιώτες θα πρέπει πάντως να βιαστούν αφού απομένουν μόνο δύο προγραμματισμένες αποστολές, αυτή του Discovery στα μέσα Σεπτεμβρίου και του Endeavour στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την πορεία του διαστημοπλοίου που περιέχει τη φωτογραφία τους.

Το ταξίδι, που θα είναι δωρεάν, εντάσσεται στο πλαίσιο της παράδοσης της NASA για την αποστολή διαφόρων, σημαντικών ή μη, αντικειμένων στο διάστημα.

Παλιότερα η διαστημική υπηρεσία είχε στείλει υπογραφές μαθητών, δίσκους των Beatles, μια κούκλα του Μπαζ από την ταινία Toy Story, ακόμη και τις στάχτες του δημιουργού της σειράς Star Trek, Τζιν Ροντενμπέρι.

Τον Μάρτιο του 2009 μια νυχτερίδα προσπάθησε να… ταξιδέψει και αυτή, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς γραπώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων του Ντισκάβερι λίγο πριν από την εκτόξευσή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk