Τουρκικές «κρουαζιέρες» στο Αιγαίο

Για πρώτη φορά μετά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία επέστρεψε στη δοκιμασμένη τακτική της «κρουαζιέρας» φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Υildirim» κινήθηκε βόρεια της Ρόδου, στη συνέχεια μεταξύ Χάλκης και Τήλου, ώσπου έφτασε στις Νότιες Κυκλάδες, πλέοντας πάντα στα διεθνή ύδατα. Στο ύψος της Μήλου κινήθηκε βόρεια και ακολούθως πέρασε μεταξύ Σουνίου και Κέας περί τις 8.30 χθες το πρωί. Εξήλθε από τα στενά του Καφηρέα με τελικό προορισμό τον κόλπο του Ξηρού, και ανάλογη προκλητική πορεία ακολούθησε και η τουρκική φρεγάτα «Βarbaros».

Τουρκικές  «κρουαζιέρες»  στο Αιγαίο | tovima.gr

Για πρώτη φορά μετά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία επέστρεψε στη δοκιμασμένη τακτική της «κρουαζιέρας» φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Υildirim» κινήθηκε βόρεια της Ρόδου, στη συνέχεια μεταξύ Χάλκης και Τήλου, ώσπου έφτασε στις Νότιες Κυκλάδες, πλέοντας πάντα στα διεθνή ύδατα.

Στο ύψος της Μήλου κινήθηκε βόρεια και ακολούθως πέρασε μεταξύ Σουνίου και Κέας περί τις 8.30 χθες το πρωί. Εξήλθε από τα στενά του Καφηρέα με τελικό προορισμό τον κόλπο του Ξηρού, και ανάλογη προκλητική πορεία ακολούθησε και η τουρκική φρεγάτα «Βarbaros».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk