Το C4Ι αποζημιώνει το Δημόσιο

Αντιπαράθεση με απρόβλεπτες προς το παρόν οικονομικές και πολιτικές συνέπειες ξέσπασε ανάμεσα στην εταιρεία SΑΙG που κατασκεύασε, μαζί με τη Siemens, το περιβόητο C4Ι και στο ελληνικό Δημόσιο μετά την εν μέρει καταγγελία της σύμβασης. Οπως «Το Βήμα» αποκαλύπτει για πρώτη φορά, η Siemens μέσω της SΑΙG επιστρέφει 19 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από την εγγύηση που της είχε καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του συστήματος, το οποίο να σημειωθεί ότι παραγγέλθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η εταιρεία πληρώθηκε με 180 εκατ.

Το C4Ι  αποζημιώνει  το Δημόσιο | tovima.gr

Αντιπαράθεση με απρόβλεπτες προς το παρόν οικονομικές και πολιτικές συνέπειες ξέσπασε ανάμεσα στην εταιρεία SΑΙG που κατασκεύασε, μαζί με τη Siemens, το περιβόητο C4Ι και στο ελληνικό Δημόσιο μετά την εν μέρει καταγγελία της σύμβασης. Οπως «Το Βήμα» αποκαλύπτει για πρώτη φορά, η Siemens μέσω της SΑΙG επιστρέφει 19 εκατ.

ευρώ στο Δημόσιο από την εγγύηση που της είχε καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του συστήματος, το οποίο να σημειωθεί ότι παραγγέλθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η εταιρεία πληρώθηκε με 180 εκατ. ευρώ, δεν λειτούργησε τότε και άρχισε να λειτουργεί εν μέρει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια ώρα η κατασκευάστρια εταιρεία με εξώδικό της που παρέδωσε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια απειλεί με αγωγές και ζητεί την επιστροφή των 19 εκατ. ευρώ που εξαναγκάστηκε να παραδώσει. Και τα δύο μέρη προσέφυγαν μάλιστα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, που εδρεύει στο Παρίσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk