Θερινά με διακοπές λόγω Ασφαλιστικού

Τα θερινά τμήματα της Βουλής θα λειτουργήσουν και εφέτος κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Το ερώτημα όμως είναι πότε θα λειτουργήσουν. Ο αρχικός σχεδιασμός υπολογίζει από τις 15 Ιουλίου αλλά με… συρρίκνωση. Αντί 12 ή 14 συνεδριάσεις που γίνονταν συνήθως ως τώρα για καθένα από τα τρία θερινά τμήματα της Βουλής αποφασίστηκε λόγω «ειδικών συνθηκών»,…

Θερινά με  διακοπές λόγω  Ασφαλιστικού | tovima.gr

Τα θερινά τμήματα της Βουλής θα λειτουργήσουν και εφέτος κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Το ερώτημα όμως είναι πότε θα λειτουργήσουν. Ο αρχικός σχεδιασμός υπολογίζει από τις 15 Ιουλίου αλλά με… συρρίκνωση. Αντί 12 ή 14 συνεδριάσεις που γίνονταν συνήθως ως τώρα για καθένα από τα τρία θερινά τμήματα της Βουλής αποφασίστηκε λόγω «ειδικών συνθηκών», όπως χαρακτηρίστηκαν, να γίνονται μόνον εννέα για κάθε τμήμα.

Η λειτουργία των θερινών τμημάτων δεν επηρεάζει, όπως βεβαιώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, τη λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, ούτε βεβαίως της επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση που αναμένεται να λειτουργήσει για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Ούτε παραγράφει κανένα αδίκημα, τη στιγμή που η Βουλή βρίσκεται ακόμα στην πρώτη σύνοδό της από τις εκλογές.

Το ενδιαφέρον με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση εισαγάγει προς ψήφιση νομοσχέδια για τα οποία θα πρέπει να αποφασίσει η Ολομέλεια. Ενα από αυτά αναμένεται να είναι και το Ασφαλιστικό ή ακόμη και ο νέος εκλογικός νόμος. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό να συγκαλέσει την Ολομέλεια, να συζητηθεί το νομοσχέδιο, εν συνεχεία να ψηφιστεί και η Ολομέλεια να διακόψει τις εργασίες της και να ακολουθήσει η λειτουργία και πάλι των θερινών τμημάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk