ΣΔΟΕ και… ΗΠΑ στις έρευνες για τα σπίτια

Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης να υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να ανακαλύψει τα φυσικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες της offshore εταιρείας Νobilis Ιnternational LLC, η οποία εδρεύει στην πόλη Cheyenne της Πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, για τα ακίνητα του κ. Α. Τσοχατζόπουλου – η εν λόγω εταιρεία είχε στην κατοχή της το επίμαχο ακίνητο πριν από την αγορά του από τη σύζυγό του κυρία…

ΣΔΟΕ και… ΗΠΑ στις έρευνες για τα σπίτια | tovima.gr

Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης να υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να ανακαλύψει τα φυσικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες της offshore εταιρείας Νobilis Ιnternational LLC, η οποία εδρεύει στην πόλη Cheyenne της Πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, για τα ακίνητα του κ. Α. Τσοχατζόπουλου – η εν λόγω εταιρεία είχε στην κατοχή της το επίμαχο ακίνητο πριν από την αγορά του από τη σύζυγό του κυρία Σταμάτη. Επίσης η έρευνα του εισαγγελέα, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την αγορά της πολυτελούς κατοικίας του πρώην υπουργού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, διευρύνεται από δημοσιεύματα σχετικά με αγορές ακινήτων και επιχειρηματικές δραστηριότητες μελών της οικογένειας του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς και καταγγελίες πολιτών που φθάνουν σχεδόν καθημερινά στις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αδάμης με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), που διενεργεί παράλληλους ελέγχους για την υπόθεση, συλλέγει στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως φοροδιαφυγή ή άλλα αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα.

* Να οριστεί και τρίτος εφέτης ανακριτής στην υπόθεση της Siemens ζήτησε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες από τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών κ. Ι. Σακελλάκο λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας αλλά και για την επίσπευση της κύριας ανάκρισης. Ηδη έχει οριστεί τακτική ανακρίτρια η εφέτης κυρία Μαρία Νικολακέα και επίκουρος εφέτης ανακριτής ο κ. Ι. Φιοράκης. Ο κ. Σακελλάκος θα προσδιορίσει την ημέρα που θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών. Παράλληλα ο κ. Αλ.Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος της γραμματέως του Μιχ. Χριστοφοράκου κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, ζητεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας για την πελάτισσά του, η οποία δηλώνει ότι απειλείται η ζωή της και παρακολουθείται όλο το 24ωρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk