Πρόβλημα αξιοπιστίας για την ευρωζώνη

Η φημολογία περί επιστροφής στη δραχμή δεν συνδέεται μόνο με τις επιλογές και τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και με τις αδυναμίες της ευρωζώνης να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματά της. «Ο πολιτικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ευρώπη την κρίση έχει πλήξει την αξιοπιστία της» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Χθες η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κάτω από 1,19 δολάρια, αντανακλώντας την αδυναμία της ευρωζώνης να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Πρόβλημα αξιοπιστίας για την ευρωζώνη | tovima.gr

Η φημολογία περί επιστροφής στη δραχμή δεν συνδέεται μόνο με τις επιλογές και τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και με τις αδυναμίες της ευρωζώνης να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματά της. «Ο πολιτικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ευρώπη την κρίση έχει πλήξει την αξιοπιστία της» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Χθες η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κάτω από 1,19 δολάρια, αντανακλώντας την αδυναμία της ευρωζώνης να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώνουν οι χώρες της ζώνης του ευρώ εκτιμάται ότι θα πλήξουν σημαντικά την ανάπτυξη και ενδεχομένως να οδηγήσουν εκ νέου σε ύφεση την ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ νέα άνοδο σημείωσαν χθες τα spreads Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, μετά και τα σενάρια για «ελληνικού τύπου» κρίση στην Ουγγαρία. Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου πλησίασε τις 600 μονάδες βάσης, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα επίπεδα των 580 μονάδων. Επίσης το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που μπήκε η Ιταλία στην ευρωζώνη και συγκεκριμένα στις 174 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk