Η αυτοκτονία του Ισραήλ

Είναι αναγκαίο να ειπωθούν ξανά και ξανά μερικά απλά πράγματα για την υπόθεση της πειρατικής επίθεσης των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα, μπροστά από τη Γάζα. Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ δεν «αρκέστηκε» στην πρώτη και φονική επιχείρηση με στόχο άοπλους «ακτιβιστές» που με τα μικρά τους πλοία επιχείρησαν να μεταφέρουν βοήθεια και να σπάσουν το απάνθρωπο «μπλόκο» της Γάζας (εννιά νεκροί και πάμπολλοι τραυματίες). Παρά την παγκόσμια καταδίκη του και την προτροπή να άρει τον αποκλεισμό της περιοχής, την επανέλαβε λίγες ημέρες μετά, αυτή τη φορά χωρίς θύματα, και δηλώνει, με τη στήριξη μιας ξεστρατισμένης κοινής γνώμης, ότι θα την επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί.

Η αυτοκτονία  του Ισραήλ | tovima.gr

Είναι αναγκαίο να ειπωθούν ξανά και ξανά μερικά απλά πράγματα για την υπόθεση της πειρατικής επίθεσης των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα, μπροστά από τη Γάζα.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ δεν «αρκέστηκε» στην πρώτη και φονική επιχείρηση με στόχο άοπλους «ακτιβιστές» που με τα μικρά τους πλοία επιχείρησαν να μεταφέρουν βοήθεια και να σπάσουν το απάνθρωπο «μπλόκο» της Γάζας (εννιά νεκροί και πάμπολλοι τραυματίες). Παρά την παγκόσμια καταδίκη του και την προτροπή να άρει τον αποκλεισμό της περιοχής, την επανέλαβε λίγες ημέρες μετά, αυτή τη φορά χωρίς θύματα, και δηλώνει, με τη στήριξη μιας ξεστρατισμένης κοινής γνώμης, ότι θα την επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί. Προσθέτοντας προχθές και τη δολοφονία παλαιστινίων βαρκάρηδων.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζήσει. Δεν έχει το δικαίωμα να δρα σαν κράτος τρομοκράτης και σαν ανελέητος δυνάστης-κατακτητής μιας περιοχής όπου και οι Παλαιστίνιοι έχουν το ίδιο αναγνωρισμένο δικαίωμα να ζήσουν σε δικό τους κράτος.

Στη Γάζα κυριαρχεί, μετά από εκλογές, αλλά και βίαια, η Χαμάς. Ως προς τον φανατισμό δεν διαφέρει πολύ από τον Νετανιάχου και την παρέα του.

Αν μετρήσουμε τα ισραηλινά θύματα των αγώνων της, η Χαμάς είναι πολύ λιγότερο τρομοκρατική από την ισραηλινή κυβέρνηση. Αναλογικά, σε σχέση με το Ισραήλ, είναι άοπλη.

Ωστόσο, πολιτικά, είναι τόσο δύσκολο να συμπαθήσει κάποιος την ισλαμιστική αυτή οργάνωση όσο δύσκολη είναι και η συμπάθεια για τη ρατσιστική ισραηλινή Ακροδεξιά και τους «Σοσιαλιστές» συνενόχους της. Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν εμπόδιζε κάθε πρόοδο στις όποιες συνομιλίες με την Παλαιστινιακή Αρχή επεκτείνοντας συνεχώς τους παράνομους οικισμούς σε όλη τη Δυτική Οχθη. Και αν δεν μετέτρεπε τη Γάζα σε γκέτο απελπισμένων.

Χωρίς την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας, το Ισραήλ δεν θα είχε εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε. Με αυτά που διαπράττει μακροπρόθεσμα αυτοκτονεί. Απόδειξη, οι σχέσεις του με την Τουρκία: ήταν συμμαχικές και έγιναν σχεδόν εχθρικές. Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς ειρηνικές σχέσεις με το σύνολο των κρατών της Μέσης Ανατολής. Και ας διαθέτει πυρηνικά όπλα: πώς θα αυτοεξαιρεθεί από το ολοκαύτωμα που θα προκαλούσε η χρήση τους ακόμα και εναντίον του Ιράν;

Το δυναμικό ενδιαφέρον της Τουρκίας για την περιοχή φαίνεται να ανησυχεί τους δικούς μας «τουρκοφάγους» που παραμερίζουν, ορισμένοι, τον παραδοσιακό αντισημιτισμό τους. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία είχε (έχει;) μια ιστορική επιλογή: Ευρώπη ή Ανατολή. Η συντηρητική Ευρώπη- και πολλοί δικοί μας – την οδηγούν στην Ανατολή. Ο καθένας πρέπει να θέλει και τις συνέπειες των πράξεών του…

somerit@otenet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk