Ναυτιλία, το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

«Η ναυτιλία για τη χώρα μας ήταν και συνεχίζει να είναι το αποδεδειγμένο συγκριτικό μας πλεονέκτημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε μήνυμά του που ανέγνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη κατά την τελετή των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», που διοργανώθηκε χθες στο εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού. «Η στρατηγική θέση της Ελλάδας στη Μεσόγειο, καθώς και το Αιγαίο Πέλαγος με τα δεκάδες νησιά του», …

Ναυτιλία, το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας | tovima.gr

«Η ναυτιλία για τη χώρα μας ήταν και συνεχίζει να είναι το αποδεδειγμένο συγκριτικό μας πλεονέκτημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε μήνυμά του που ανέγνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη κατά την τελετή των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», που διοργανώθηκε χθες στο εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού.

«Η στρατηγική θέση της Ελλάδας στη Μεσόγειο, καθώς και το Αιγαίο Πέλαγος με τα δεκάδες νησιά του», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, «προσέδωσαν στην Ελλάδα μία από τις δυναμικότερες και πιο επιτυχημένες ναυτιλιακές παραδόσεις του κόσμου. Η κυβέρνησή μου» υπογράμμισε «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με όλες τις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να διασφαλίσει μια δυναμική και ανταγωνιστική ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα».

Περισσότεροι από 17.000 έλληνες και διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες, οι οποίοι εκπροσωπούν την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, αναμένεται να δηλώσουν δυναμικό παρών κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών που διαρκεί η έκθεση.

Ο συνολικός αριθμός των περιπτέρων που μετέχουν στην έκθεση ανέρχεται στα 1.855. Τα περίπτερα αυτά εκτείνονται σε 31.000 τετραγωνικά μέτρα και «κατάγονται» από 87 χώρες.

Η εφετινή διοργάνωση αποτελεί τη μεγαλύτερη στη 40χρονη ιστορία των «Ποσειδωνίων», καθώς χαρακτηρίζεται από μια αύξηση του εκθεσιακού χώρου της τάξεως του 11,5%, ενώ η παρουσία των μεγάλων ηγέτιδων δυνάμεων της ασιατικής ναυτιλίας αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με εκείνη που κατέλαβαν στη προηγούμενη διοργάνωση.

Στα «Ποσειδώνια 2010» συμμετέχουν επίσης 21 εθνικά περίπτερα από τα μεγαλύτερα καθιερωμένα ναυτιλιακά κράτη.

Συνολικά, 85 επιχειρηματικοί κλάδοι εδραιώνουν την παρουσία τους στα «Ποσειδώνια 2010», με τη συντριπτική πλειονότητα να προέρχεται από ναυπηγοεπισκευαστικές εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από 416 συμμετοχές.

Στην ομιλία της η κυρία Κατσέλη ανέφερε: «Η πρόκληση για τη χώρα είναι να διατηρήσει τα διαχρονικά βιώσιμα πλεονεκτήματα που αποτελούν την πηγή πλούτου και κοινωνικής ευημερίας της. Ακόμη και το 2009,έτος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,η ναυτιλία απέφερε στη χώρα μας συνάλλαγμα 13 δισ. ευρώ, ενώ απασχολήθηκαν 200.000 άτομα σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εργασίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk