Ενας Ελληνας στα «σαλόνια» της παγκόσμιας δισκογραφίας

Στην κορυφαία διεθνή θέση της κλασικής δισκογραφίας βρίσκεται από χθες ο Κώστας Πηλαβάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρώτου αντιπροέδρου αρμόδιου για την κλασική μουσική της πολυεθνικής εταιρείας Universal, της «ομπρέλας» των εταιρειών-κολοσσών στον χώρο της κλασικής μουσικής DΕCCΑ και Deutsche Grammophon. Ο κ. Πηλαβάκης επιστρέφει στη Universal έχοντας στο βιογραφικό του, μεταξύ πολλών άλλων, και μια μοναδικότητα: είναι το πρώτο στέλεχος στην ιστορία της υπερεκατονταετούς …

Στην κορυφαία διεθνή θέση της κλασικής δισκογραφίας βρίσκεται από χθες ο Κώστας Πηλαβάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρώτου αντιπροέδρου αρμόδιου για την κλασική μουσική της πολυεθνικής εταιρείας Universal, της «ομπρέλας» των εταιρειών-κολοσσών στον χώρο της κλασικής μουσικής DΕCCΑ και Deutsche Grammophon.

Ο κ. Πηλαβάκης επιστρέφει στη Universal έχοντας στο βιογραφικό του, μεταξύ πολλών άλλων, και μια μοναδικότητα: είναι το πρώτο στέλεχος στην ιστορία της υπερεκατονταετούς βιομηχανίας κλασικής δισκογραφίας που έχει διατελέσει στην ανώτα τη σχετική θέση τόσο των προαναφερθεισών εταιρειών όσο και της άλλης ιστορικής αγγλικής πολυεθνικής, της ΕΜΙ.

Πριν από την τοποθέτησή του στο τιμόνι της «κόκκινης» εταιρείας είχε διατελέσει επικεφαλής της DΕCCΑ-Ρhilips με έδρα το Λονδίνο και παλαιότερα επικεφαλής της Ρhilips με έδρα το Αμστερνταμ.

Τώρα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την πορεία της διεθνούς κλασικής δισκογραφίας, ο κ. Πηλαβάκης αναλαμβάνει αυτό που οι πάντες θεωρούν περίπου ακατόρθωτο: να οδηγήσει στην ανάκαμψη τις δύο από τις τρεις πιο ιστορικές και μεγαλύτερες εταιρείες.

Από τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας του κ. Πηλαβάκη ως σήμερα υπήρξαν η συνεργασία του με τον αρχιμουσικό Σέιτζι Οζάουα , του οποίου διετέλεσε καλλιτεχνικός σύμβουλος, αλλά και η ανάδειξη μουσικών όπως η τραγουδίστρια Τσετσίλια Μπάρτολι και ο αρχιμουσικός Βαλέρι Γκέργκιεφ, με τον οποίο τον συνδέουν στενοί δεσμοί καθώς υπήρξε εκείνος που συνέβαλε στη φρενήρη πορεία του προς τη Δύση.

Στα τελευταία χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού ο Κ. Πηλαβάκης είχε πετύχει να κλείσει το πρώτο συμβόλαιο του Γκέργκιεφ με δυτική εταιρεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk