Εκδήλωση στη Λίμα στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη

Στην εκδήλωση, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς το έργο του μεγάλου Κρητικού εξακολουθεί να συγκινεί και να ενδιαφέρει τη Λατινική Αμερική, συμμετείχαν 80 Περουβιανοί διανοούμενοι

Εκδήλωση για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη διοργάνωσαν από κοινού πριν από λίγες ημέρες στη Λίμα, η «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» (ΔΕΦΝΚ), η ελληνική πρεσβεία και η Alliance francaise.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Περού, με θέμα το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην εκδήλωση, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς το έργο του μεγάλου Κρητικού εξακολουθεί να συγκινεί και να ενδιαφέρει τη Λατινική Αμερική, συμμετείχαν 80 Περουβιανοί διανοούμενοι.

Το ενδιαφέρον για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη συγκεκριμενοποιήθηκε με τη δημιουργία Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και τη διοργάνωση για το προσεχές έτος μιας δεύτερης εκδήλωσης.

Βασικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ και πρεσβευτής Ελληνισμού Γεώργιος Στασινάκης, ο οποίος παρουσίασε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και την επικαιρότητα της σκέψης του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk