«Ποσιδώνεια»

Γ. Παπανδρέου Στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας η άρση του καμποτάζ

Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο κάθε πλοιοκτήτρια εταιρεία θα υπογράφει σύμβαση με το Δημόσιο.

<b>Γ. Παπανδρέου </b>Στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας η άρση του καμποτάζ | tovima.gr

Η κατάργηση του καμποτάζ εντάσσεται στην στήριξη και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού κλάδου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του την Τρίτη στη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια».

«Η κυβέρνηση στηρίζει το ναυτιλιακό κλάδο με κάθε τρόπο, ανοίγουμε νέους δρόμους, όπως και με την κατάργηση του καμποτάζ, για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις, για νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το σχετικό σχέδιο νόμου σχεδιάζεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει υπογραφή σύμβασης διάρκειας μέχρι 5 ετών με το Ελληνικό Δημόσιο και τις μεγάλες πλοιοκτήτριες εταιρίες, μέσα στην οποία θα καθορίζονται όροι σχετικοί με το λιμενικό τέλος, τη διάρκεια των ταξιδιών, των στάσεων και τις σχέσεις με την απασχόληση των ναυτικών που θα κάνει.

«Ανάλογα με το τι προσφέρει η κάθε εταιρεία, θα υπάρχει και συγκεκριμένη σύμβαση» ανέφερε σχετικά η Λούκα Κατσέλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk