ΠΡΟΣΩΠΑ

Η τράπεζά του έχει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα ύψους 1,6 δισ. ευρώ προερχόμενα από τα τέσσερα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης- τις Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τη χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά ο Αλεσάντρο Προφούμο της UniCredit δεν ανησυχεί και αναφέρει ως παράδειγμα την έκθεση της ιταλικής τράπεζας σε ανάλογους κινδύνους στο παρελθόν, γεγονός που σήμερα έχει μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Εννοεί φυσικά την έκθεση της τράπεζας κατά την περίοδο 2008- 2009 στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες έχουν αρχίσει σήμερα να ανακάμπτουν.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΠΡΟΦΟΥΜΟ
Η τράπεζά του έχει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα ύψους 1,6 δισ. ευρώ προερχόμενα από τα τέσσερα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης- τις Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τη χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά ο Αλεσάντρο Προφούμο της UniCredit δεν ανησυχεί και αναφέρει ως παράδειγμα την έκθεση της ιταλικής τράπεζας σε ανάλογους κινδύνους στο παρελθόν, γεγονός που σήμερα έχει μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Εννοεί φυσικά την έκθεση της τράπεζας κατά την περίοδο 2008- 2009 στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες έχουν αρχίσει σήμερα να ανακάμπτουν. Το ίδιο πιστεύει και για τις λεγόμενες χώρες «ΡΙGS» και γι΄ αυτό δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από αυτές. Η Goldman Sachs εγκρίνει πάντως την τακτική του κ. Προφούμο και τοποθετεί τη UniCredit στην κορυφή των προτιμήσεών της μεταξύ των ιταλικών και των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΕΜΑ ΜΑΡΤΣΕΓΚΑΛΙΑ

Την αποκαλούν «σιδηρά κυρία» της ιταλικής οικονομικής ζωής και δεν έχουν άδικο. Τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι έδωσαν την ευκαιρία στην πρόεδρο της Confindustria (δηλαδή του ιταλικού ΣΕΒ) Εμα Μαρτσεγκάλια να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της χώρας, λέγοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ιταλία οι πρώτοι που θα έπρεπε να κάνουν θυσίες είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί. Η κυρία Μαρτσεγκάλια αναφερόταν στη μείωση κατά 10% των αποδοχών όλων των υπουργών, που εξήγγειλε ο «Καβαλιέρε», μαζί με πολύ πιο γενναίες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 25 δισ. ευρώ ως το 2012. Η κυρία Μαρτσεγκάλια, αν και πρόσκειται στον συντηρητικό χώρο, αρνήθηκε τη θέση της υπουργού Βιομηχανίας- που παραμένει κενή μετά την παραίτηση του Κλαούντιο Σκαγιόλα λόγω του σκανδάλου με το σπίτι του. ΦΙΛΙΠ ΒΑΡΕΝ

Ενα χρόνο συμπλήρωσε ο Φιλίπ Βαρέν στο τιμόνι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ρeugeot- Citro n (ΡSΑ), της δεύτερης σε μέγεθος στην Ευρώπη μετά τη Volkswagen. Ηταν επιλογή της οικογένειας Πεζό να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του Κριστιάν Στράιφ, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με τα αυτοκίνητα αλλά άφησε πίσω του πολύ καλά αποτελέσματα στη βρετανική χαλυβουργία Corus, που πουλήθηκε αργότερα στην ινδική Τata. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσε ο κ. Βαρέν στην ΡSΑ ήταν το πόσο μεγάλη ήταν η εξάρτησή της από τις λεγόμενες «ώριμες αγορές», σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. Στην Κίνα για παράδειγμα η ΡSΑ έχει μόνο το 3% της αγοράς, ενώ η VW το 11%. Για αυτό λοιπόν ο κ. Βαρέν ενισχύει τα προγράμματα παραγωγής στην Κίνα και στη Ρωσία και ετοιμάζει νέα μοντέλα χαμηλού κόστους για τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk