ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

«Στον κόσμο τους, οι νεκροί αντί να θάβονται εξευτελίζονται και εκτίθενται ως πολεμικά τρόπαια στο CΝΝ. Αντιθέτως, οι ζωντανοί “θάβονται” είτε σε τάφους από μπετόν και ατσάλι, με τους τοίχους να κλείνουν πάνω από σώματα που ακόμη νιώθουν και σκέφτονται, είτε υπό το βάρος της φτώχειας, της πείνας και της αδικίας». «Ακούγοντας την είδηση για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, μία λέξη μού ήρθε στο μυαλό: ατιμωρησία. Οι ισχυροί πάντοτε ενεργούσαν ασύδοτα εναντίον των αντιπάλων τους.

ΜΜΕ: ένας φακός παραμόρφωσης της αλήθειας
«Στον κόσμο τους, οι νεκροί αντί να θάβονται εξευτελίζονται και εκτίθενται ως πολεμικά τρόπαια στο CΝΝ. Αντιθέτως, οι ζωντανοί “θάβονται” είτε σε τάφους από μπετόν και ατσάλι, με τους τοίχους να κλείνουν πάνω από σώματα που ακόμη νιώθουν και σκέφτονται, είτε υπό το βάρος της φτώχειας, της πείνας και της αδικίας».

Οι εξουσιαστές μένουν ατιμώρητοι
«Ακούγοντας την είδηση για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, μία λέξη μού ήρθε στο μυαλό: ατιμωρησία. Οι ισχυροί πάντοτε ενεργούσαν ασύδοτα εναντίον των αντιπάλων τους. Κάθε κατάκτηση, κάθε πόλεμος, ακόμη και οι επιτροπές διερεύνησης, επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά τον κοινό τους παρονομαστή: οι ισχυροί δεν λογοδοτούν ποτέ».

«Νέοι Αμερικανοί, μη μένετε απαθείς!»
«Νέοι Αμερικανοί, διαβάστε, αναρωτηθείτε, ερευνήστε, ονειρευτείτε, αλλά μη μένετε απαθείς και μην πιστεύετε πως ό,τι κάνουν οι ΗΠΑ είναι σωστό. Οι ανθρώπινες αξίες, η αδελφική αγάπη είναι πολύ σημαντικότερες από τα χρήματα. Μένουν ακόμη πολλά για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Σας παρακαλώ, κάντε κάτι για αυτό».

«Ονειρεύομαι να ανοίξω…
φούρνο»!

Αν και τυπικά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Περού για τα επόμενα πέντε χρόνια,η Μπέρενσον έχει ζητήσει επισήμως από τον περουβιανό πρόεδροΑλαν Γκαρσία να μειώσει την ποινή της ώστε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να ζήσει«μια φυσιολογική ζωή». Τι σημαίνει αυτό; Να ανοίξει φούρνο όπου θα παρασκευάζει ψωμί και γλυκά με τις γνώσεις που απέκτησε απασχολούμενη σε αρτοποιεία περουβιανών φυλακών.Ως τότε σκοπεύει να εργαστεί ως μεταφράστρια από το σπίτι και να χαρεί τη ζωή στον «έξω κόσμο» με τον μικρό Σαλβαδόρ, ο οποίος κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk