Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ι. Βαρδινογιάννης καλείται να βρει λύση για να ξεπεραστεί το διοικητικό αδιέξοδο

ΠαναθηναϊκόςΟι 4 δρόμοι του Τζίγγερ στο ράλι για τον πρόεδρο

Με προεδρεύοντα αντιπρόεδρο τον κ. Τζόνι Βεκρή και με τετραμελή διοικούσα επιτροπή (μετέχουν ακόμη οι κκ. Δ.Γόντικας, Φ.Βουτσαράς και Γ.Νίκας ) θα πορευθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τουλάχιστον ως τις 18/6, οπότε έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων. Η διαμάχη στο πολυμετοχικό σχήμα οδήγησε στην παρούσα ομιχλώδη διοικητική κατάσταση. Τουτέστιν, ο κ. Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει παραχωρώντας τις μετοχές του (στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ ή στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών του Τριφυλλιού) και οι κκ.

Με προεδρεύοντα αντιπρόεδρο τον κ. Τζόνι Βεκρή και με τετραμελή διοικούσα επιτροπή (μετέχουν ακόμη οι κκ. Δ.Γόντικας, Φ.Βουτσαράς και Γ.Νίκας ) θα πορευθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τουλάχιστον ως τις 18/6, οπότε έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων. Η διαμάχη στο πολυμετοχικό σχήμα οδήγησε στην παρούσα ομιχλώδη διοικητική κατάσταση. Τουτέστιν, ο κ. Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει παραχωρώντας τις μετοχές του (στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ ή στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών του Τριφυλλιού) και οι κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνούνται να αναλάβουν την προεδρία. Είναι σαφές πλέον ότι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός διανύει περίοδο κρίσης και ότι ο μεγαλομέτοχός της κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης βρίσκεται σε σταυροδρόμι, καλούμενος να ακολουθήσει μία από τις τέσσερις επιλογές που έχει, με ζητούμενο να ξεπεραστεί ενωτικά για το Τριφύλλι το αδιέξοδο.

1Πρόσωπο κοινής αποδοχής: Η δέσμευση του κ. Βαρδινογιάννη για πρόεδρο που θα έχει την αποδοχή όλων των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επί του παρόντος δεν έχει υλοποιηθεί. Μολονότι ο Τζίγγερ γνώριζε περίπου από τα μέσα Μαρτίου ότι ο κ. Πατέρας δεν επρόκειτο να συνεχίσει στην προεδρία, ακόμη δεν έχει βρει τη λεγόμενη «χρυσή τομή». Εξ ου και η μη κατάθεση κάποιας πρότασης από την πλευρά Βαρδινογιάννη στα δύο (άκαρπα) ΔΣ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για την εκλογή προέδρου.

Ο κ. Βαρδινογιάννης αναζητεί πρόεδρο με παναθηναϊκό προφίλ, γνώστη της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, με ικανότητες στο μάνατζμεντ και στην οικονομική διαχείριση, αλλά πρωτίστως ψάχνει για ένα πρόσωπο που δεν θα αμφισβητηθεί εκ προοιμίου ως «γλάστρα», όπως χαρακτήρισε προ ημερών ο κ. Βγενόπουλος τον πρόεδρο που αναζητείται από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Λέγεται πάντως ότι αν δεν βρεθεί η ιδανική λύση, ο κ. Βαρδινογιάννης ενδέχεται είτε να… προαγάγει σε πρόεδρο τον νέο αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα, είτε να προτείνει εν τέλει τη λύση ενός προέδρου-«βιτρίνα», με τον κ. Γόντικα να παραμένει αντιπρόεδρος, έχοντας όμως αυξημένες αρμοδιότητες καθώς θα λειτουργεί ως εκτελεστικός διευθυντής.

2Αφοί Γιαννακόπουλοι: Η φωτιά που άναψε στο πολυμετοχικό σχήμα και είχε ως επακόλουθο το αδιέξοδο όσον αφορά την προεδρία, ενδεχομένως να έσβηνε αμέσως αν ανελάμβανε ένας εκ των αδελφών Γιαννακόπουλων (Παύλος και Θανάσης), οι οποίοι αφενός θεωρούνται κοινής και αδιαμφισβήτητης αποδοχής στις τάξεις των μετόχων, αφετέρου καλύπτουν (και) το οπαδικό αίσθημα. Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος αρνήθηκε δις την ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της ΠΑΕ επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», ενώ ο κ. Π. Γιαννακόπουλος προ μηνός είχε αποκαλύψει ότι αρνήθηκε επανειλημμένα προτάσεις για την ανάληψη της προεδρίας.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη το αφεντικό του μπασκετικού ΠΑΟ και εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, σε ερώτηση για τυχόν εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ, δήλωσε ξεκάθαρα: «Αυτοί που τα έκαναν έτσι, ας τα φτιάξουν». Ο κ. Βαρδινογιάννης λέγεται ότι θα καταβάλει εκ νέου προσπάθειες για να μεταπείσει (δίχως όμως να υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να αλλάξουν γνώμη) τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, καθώς η ανάδειξη ενός εκ των δύο ως προέδρου της ΠΑΕ θα κάμψει (και) τις αντιδράσεις των οπαδών.

3Ο Τζίγγερ τα ηνία: Ο τρίτος δρόμος του κ. Βαρδινογιάννη είναι να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της ΠΑΕ, κάτι όμως που επ΄ ουδενί επιθυμεί. Αρχικά την εν λόγω πρόταση κατέθεσαν στον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών οι έτεροι μεγαλομέτοχοι κκ. Βγενόπουλος και Πατέρας, στη συνάντηση που είχαν λίγο πριν από το σχίσμα. Τότε ο Τζίγγερ αρνήθηκε κατηγορηματικά, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και την περασμένη Τετάρτη, όταν εκ νέου του προτάθηκε η προεδρία από τα μέλη του ΔΣ. Οπως συνέβη κατά το παρελθόν έτσι και τώρα, ο κ. Βαρδινογιάννης δεν θέλει να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, αλλά τελικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί…

4Επιστροφή Πατέρα: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πιέζουν ασφυκτικά για την επιστροφή του κ. Ν. Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ καθώς το έργο του κρίνεται άκρως επιτυχημένο με την κατάκτηση του νταμπλ. Προς το παρόν το χάσμα που χωρίζει τους κκ. Βαρδινογιάννη και Πατέρα μοιάζει αγεφύρωτο καθώς παρατηρείται διαφορά φιλοσοφίας κυρίως ως προς το μάνατζμεντ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Τζίγγερ ζητεί πλήρη αναφορά και έγκριση στα οικονομικά, ενώ ο κ. Πατέρας δεν δέχεται τον ρόλο ενός προέδρου-διαχειριστή. Οσο καιρό πάντως θα συνεχίζει να υφίσταται το υπάρχον ασαφές διοικητικό καθεστώς, όπως και η μη εξεύρεση ενός προέδρου κοινής αποδοχής και του διαμετρήματος των Πρασίνων, ο κ. Πατέρας θα συγκεντρώνει πιθανότητες να επιλεγεί (εκ νέου) ως λύση ενότητας. Προκειμένου όμως να συμβεί κάτι τέτοιο όλες οι πλευρές θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ένα βήμα πίσω και κυρίως να βάλουν το συμφέρον του Παναθηναϊκού πάνω από το «εγώ» τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk