ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Την Τρίτη ο Στ΄ Κύκλος Ομιλιών του ΕΙΕ θα μας ταξιδέψει από τα ομηρικά χρόνια ως την εποχή του 1940, με ομιλίες εστιασμένες στη ναυτική παράδοση της Ιθάκης. Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Φάνης Κακριδής θα εισηγηθεί την «Αμφίαλο Ιθάκη». Η διευθύντρια Ερευνών του ΙΝΕ/ΕΙΕ Μάχη Παΐζη-Αποστολοπούλου θα μιλήσει με θέμα «Πρώτες απόπειρες της Ελληνικής Πολιτείας για ναυτικές σπουδές και η Εμπορική και Ναυτική Σχολή Οθωνος Σταθάτου στην Ιθάκη». Τέλος, ο ιστοριοδίφης Νίκος Βλασσόπουλος θα ξαναζωντανέψει «Ιστιοφόρα και ατμόπλοια της Ιθάκης,1700-1940».

ATZENTA  ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ | tovima.gr

8 Ιουνίου «Η Ιθάκη και η θάλασσα» στο ΕΙΕ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΛΕΩΦ. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Την Τρίτη ο Στ΄ Κύκλος Ομιλιών του ΕΙΕ θα μας ταξιδέψει από τα ομηρικά χρόνια ως την εποχή του 1940, με ομιλίες εστιασμένες στη ναυτική παράδοση της Ιθάκης. Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Φάνης Κακριδής θα εισηγηθεί την «Αμφίαλο Ιθάκη». Η διευθύντρια Ερευνών του ΙΝΕ/ΕΙΕ Μάχη Παΐζη-Αποστολοπούλου θα μιλήσει με θέμα «Πρώτες απόπειρες της Ελληνικής Πολιτείας για ναυτικές σπουδές και η Εμπορική και Ναυτική Σχολή Οθωνος Σταθάτου στην Ιθάκη». Τέλος, ο ιστοριοδίφης Νίκος Βλασσόπουλος θα ξαναζωντανέψει «Ιστιοφόρα και ατμόπλοια της Ιθάκης,1700-1940». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωρα έναρξης: 19.30. Πληροφορίες στο τηλ. 210 7273.501+516 και στον δικτυακό τόπο www.eie.gr.

9 Ιουνίου Ημερίδα Διαλειτουργικότητας για Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Μicrosoft και η Οracle Ελλάδας διοργανώνουν την Ημερίδα Διαλειτουργικότητας για τον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα, την Τετάρτη και μεταξύ των ωρών 09.00 και 15.30. Η ημερίδα εστιάζει στις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του ηλεκτρονικού επιχειρείν και εξετάζει τις προοπτικές αναφορικά με την πολιτική, την έρευνα και ανάπτυξη αυτοματοποιημένων υπηρεσιών για οργανισμούς, επιχειρήσεις και πολίτες. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Παπαχαραλάμπους Μαριλένα (τηλ. 210 8174.418) και Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα (τηλ.

210 8174.409).

12 και 13 Ιουνίου Συνέδριο για την «Υποστηρικτική Ογκολογία Στόματος»
ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ
Η Ελληνική Εταιρεία Υποστηρικτικής Αγωγής του Στόματος στον Ογκολογικό Ασθενή- ΕΕΥΑΣΟΑ διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Υποστηρικτική Ογκολογία Στόματος. Προσφορά στην ποιότητα ζωής». Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Για περισσότερα στοιχεία δείτε την ιστοσελίδα www.oraloncology.gr ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 7461.176, 210

6833.600.

13-19 Ιουνίου «Νετρίνο, Ο Αιώνιος Σύντροφός μας» από τον Βoris Κayser
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΑΘΗΝΑ
Τα νετρίνα είναι οι αποτελεσματικότεροι εισβολείς του πλανήτη μας: Οντας τα αφθονότερα από τα μικροσκοπικά θεμελιώδη σωματίδια που απαρτίζουν τον κόσμο μας, υπάρχουν παντού, ακόμη και μέσα στο σώμα μας! Αλλά ως πρόσφατα δεν μπορούσαμε να τα ανιχνεύσουμε ή να τα μελετήσουμε. Ωστόσο τα τελευταία δώδεκα χρόνια η γνώση μας για τα νετρίνα έχει προχωρήσει σημαντικά. Ετσι στο διεθνές συνέδριο «Νeutrino 2010- ΧΧΧΙV Ιnternational Conference in Νeutrino Ρhysics and Αstrophysics» θα μάθουμε τι ρόλο διαδραματίζουν τα νετρίνα στο Σύμπαν και ποια νέα πειράματα ετοιμάζονται σε σχέση με αυτά. Ιδιαίτερα κατατοπιστική αναμένεται να είναι η ομιλία του καθηγητή Βoris Κayser (του FΕRΜΙLΑΒ) την Πέμπτη στις 8 μ.μ. Θα υπάρχει άμεση μεταγλώττιση και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http: //www.neutrino2010.gr και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 7499.300.

Θερινή απόδραση για αποφοίτους Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξης
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΝΟΗΣΙΣ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ΄ ό,τι φαίνεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχονται γονείς και παιδιά την υλοποίηση για δεύτερη χρονιά των πενθήμερων προγραμμάτων «Θερινή Απόδραση» στο κέντρο Νόησις. Ηδη οι πρώτες δύο περίοδοι έχουν συμπληρωθεί και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους για την 3η και την 4η περίοδο (5-9/7 και 12-16/7/2010). Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι πενθήμερα, μεταξύ των ωρών 09.00 και 15.00, με στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την αξία της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, καθώς και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο τηλ. 2310 483.000 (Δευτέρα- Παρασκευή, ώρες 11.00- 15.00).

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk