ΟΛΠ

Σημαντικά έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Ενα λιμάνι με ισχυρές προοπτικές πρόκειται να γίνει ο Πειραιάς όταν ολοκληρωθούν τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο. Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν από τον προηγούμενο Μάρτιο από τη Διυπουργική Επιτροπή περιλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως τα ακόλουθα: ανάπτυξη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και διασύνδεσή του σιδηροδρομικά με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ εντός του 2011, ανάπτυξη και επέκταση εργασιών σε νέους τομείς δραστηριοτήτων …

Σημαντικά  έργα  στο λιμάνι  του Πειραιά | tovima.gr

Ενα λιμάνι με ισχυρές προοπτικές πρόκειται να γίνει ο Πειραιάς όταν ολοκληρωθούν τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν από τον προηγούμενο Μάρτιο από τη Διυπουργική Επιτροπή περιλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως τα ακόλουθα:

ανάπτυξη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και διασύνδεσή του σιδηροδρομικά με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ εντός του 2011, ανάπτυξη και επέκταση εργασιών σε νέους τομείς δραστηριοτήτων του car terminal, ίδρυση θυγατρικής εταιρείας Logistics ΟΛΠ ΑΕ, επέκταση του λιμένος κρουαζιέρας, ανασύνταξη του λιμενικού μετώπου εξυπηρέτησης επιβατών και των πλοίων της ακτοπλοΐας με νέους ασφαλείς τρόπους επιβίβασης.

Ακόμη, στις προτάσεις των έργων περιλαμβάνονται η δημιουργία παρεμβάσεων για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και η συμμετοχή στη δημιουργία συνδυασμένων μεταφορών: (α) με την κατασκευή monorail περιμετρικά του λιμανιού (β) με την κατασκευή του νέου υπόγειου σταθμού «Πειραιάς», στον οποίο θα συλλειτουργούν ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), το μετρό, ο προαστιακός και το τραμ και (γ) στο εμπορευματικό κέντρο με τη σιδηροδρομική διασύνδεση του παραλιμένιου σταθμού Ν. Ικονίου με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Αττικής. Επίσης, προβλέπεται η ενίσχυση των επιχειρηματικών υποδομών της πόλης και του λιμανιού με τη δημιουργία: συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου, θεματικού πάρκου, ελικοδρομίου καθώς και η ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk