Καταστρώνουν εξαγορές ένα στα δύο επιχειρηματικά επιτελεία

Με αναπτερωμένο ηθικό αντιμετωπίζουν το μέλλον τα στελέχη των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της νέας έκθεσης για το διεθνές επιχειρηματικό κλίμα που δημοσίευσε χθες η εταιρεία συμβούλων Εrnst & Υoung. Διότι τα 800 ανώτατα στελέχη από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος στην έρευνα, αποκάλυψαν ότι η ιδέα της ανάπτυξης και της μεγέθυνσης της επιχείρησής τους επέστρεψε στο τραπέζι όπου χαράσσουν την στρατηγική τους, καθώς η ιδέα της εξόδου της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση αρχίζει να κυριαρχεί και πάλι στις πεποιθήσεις τους.

Με αναπτερωμένο ηθικό αντιμετωπίζουν το μέλλον τα στελέχη των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της νέας έκθεσης για το διεθνές επιχειρηματικό κλίμα που δημοσίευσε χθες η εταιρεία συμβούλων Εrnst & Υoung. Διότι τα 800 ανώτατα στελέχη από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος στην έρευνα, αποκάλυψαν ότι η ιδέα της ανάπτυξης και της μεγέθυνσης της επιχείρησής τους επέστρεψε στο τραπέζι όπου χαράσσουν την στρατηγική τους, καθώς η ιδέα της εξόδου της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση αρχίζει να κυριαρχεί και πάλι στις πεποιθήσεις τους. Αναλυτικά, η έρευνα με τίτλο Βαρόμετρο κεφαλαιακής εμπιστοσύνης ( Capital confidence barometer ), η οποία διενεργήθηκε στα τέλη Μαρτίου, έδειξε ότι το 57% των επιχειρήσεων δηλώνει μεγάλη ή πολύ μεγάλη πιθανότητα εξαγοράς άλλων εταιρειών μέσα τους επόμενους 12 μήνες.

Πρόκειται για ποσοστό διπλάσιο σχεδόν συγκριτικά με το 33% που είχε καταγραφεί σε ανάλογη έρευνα της εταιρείας πριν από έξι μήνες. Μάλιστα, το 47% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με το 25% των ερωτηθέντων τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλωστε, το 76% των επιχειρήσεων εστιάζουν πλέον τις στρατηγικές τους σε θέματα ανάπτυξης, σε σύγκριση με το 56% πριν από έξι μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι «η εμπιστοσύνη στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά πιστώσεων παρουσιάζει επίσης βελτίωση», καθώς «το 62% αναμένει ότι τα οικονομικά μέσα για τη χρηματοδότηση σημαντικών κεφαλαιουχικών έργων και εξαγορών θα καταστούν διαθέσιμα εντός των επόμενων 12 μηνών».

Ειδικότερα, το 64% των ερωτηθέντων μάνατζερ δηλώνουν πλέον πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας στην οποία δραστηριοποιούνται, ενώ σε ποσοστό 69% αισιοδοξούν για τις προοπτικές της εταιρείας τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γεωγραφική κατανομή των αισιόδοξων και των μεμψίμοιρων. Οι πλέον αισιόδοξοι μάνατζερ καταγράφονται στην Αυστραλία (93%), στην Ινδία (91%), στη Βραζιλία (83%) και στην Κίνα (80%). Οι άλλοι επιχειρηματίες της Δύσης διατηρούν σε γενικές γραμμές τον σκεπτικισμό τους. Οι Γάλλοι που αισιοδοξούν σε ποσοστό μόλις 44%, οι Αμερικανοί σε ποσοστό 56% και οι Βρετανοί σε ποσοστό 57%.

Σε ό,τι αφορά τους βιομηχανικούς κλάδους, το 61% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η ύφεση στον κλάδο τους θα τελειώσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με ποσοστό μόλις 49% που είχε καταγραφεί πριν από έξι μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk