Πρωθυπουργική κάλυψη στον κ. Προβόπουλο

Με την επισήμανση ότι «αν δεν μπει τάξη στη χώρα θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες και δικαίως…» ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου ζήτησε για μία ακόμη φορά χθες τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην «προσπάθεια ανατροπής όλων εκείνων των συμφερόντων που έχουν αιχμαλωτίσει το πολιτικό σύστημα» καθώς και στην πάταξη της διαφθοράς. Παραλλήλως ο Πρωθυπουργός δήλωσε «ανοικτός» στην πρόταση για την οικονομία- ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στο πρόβλημα της ανεργίας- την οποία θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της κ.

Με την επισήμανση ότι «αν δεν μπει τάξη στη χώρα θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες και δικαίως…» ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου ζήτησε για μία ακόμη φορά χθες τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην «προσπάθεια ανατροπής όλων εκείνων των συμφερόντων που έχουν αιχμαλωτίσει το πολιτικό σύστημα» καθώς και στην πάταξη της διαφθοράς.

Παραλλήλως ο Πρωθυπουργός δήλωσε «ανοικτός» στην πρόταση για την οικονομία- ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στο πρόβλημα της ανεργίας- την οποία θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της κ. Αντ.Σαμαράς, αναπτύσσοντας στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού» ερώτηση για την κερδοσκοπία εις βάρος των ελληνικών ομολόγων μετά την προ μηνών αλλαγή των κανόνων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Λάθος σας καταλογίζουμε.Δεν λέω κατ΄ ανάγκη πρόθεση» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας το ζήτημα που είχε αναδειχθεί και με ερώτηση από την πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου. «Μόνοι μας παραλείψαμε να ελέγξουμε τους κερδοσκόπους, ενώ ήμασταν τα θύματα της κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τεχνικό ζήτημα»
Απαντώντας σε αναλόγως ήπιους τόνους, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να κατατεθούν από όλους προτάσεις για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ενώ «κάλυψε» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης παρενέβη λέγοντας ότι οι ερωτήσεις τόσο του προέδρου της ΝΔ όσο και των κυβερνητικών βουλευτών συνιστούν «πρόταση μομφής» εναντίον του. «Δεν άκουσα καμία πρόταση μομφής για τον διοικητή της τράπεζας, που ούτως ή άλλως θεωρώ ότι κάνει μια πολύ συστηματική δουλειά» τόνισε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος χαρακτήρισε το όλο θέμα «τεχνικό ζήτημα» που δεν είχε ουσιώδη επίπτωση στην κρίση δανεισμού την οποία αντιμετώπισε η χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk