Δώρο στον Κυριάκο το τηλεφωνικό κέντρο

«Κύριε Χριστοφοράκο, ο κ. Φίσερ μού ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens ΑΕδεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διον. Μιχαλόπουλος εκ μέρους της FujitsuSiemens» . Με αυτές τις φράσεις, που περιέχονται σε υπηρεσιακό σημείωμα εσωτερικής αλληλογραφίας το οποίο έστειλε στις 25 Ιανουαρίου 2008 η γραμματέας του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens Ηellas κυρία Αικατερίνη Τσακάλου , αποκαλύφθηκε χθες ότι η πρόθεση του Μ.

Δώρο στον Κυριάκο το τηλεφωνικό κέντρο | tovima.gr

«Κύριε Χριστοφοράκο, ο κ. Φίσερ μού ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens ΑΕδεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διον. Μιχαλόπουλος εκ μέρους της FujitsuSiemens» . Με αυτές τις φράσεις, που περιέχονται σε υπηρεσιακό σημείωμα εσωτερικής αλληλογραφίας το οποίο έστειλε στις 25 Ιανουαρίου 2008 η γραμματέας του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens Ηellas κυρία Αικατερίνη Τσακάλου , αποκαλύφθηκε χθες ότι η πρόθεση του Μ. Χριστοφοράκου να δωρίσει στον βουλευτή της ΝΔ το τηλεφωνικό κέντρο που είχε εγκατασταθεί στο πολιτικό γραφείο του συνάντησε την άρνηση του διαδόχου του κ. Ρούντολφ Φίσερ. Το περιεχόμενο του εγγράφου επιβεβαίωσε και ο τελευταίος, ο οποίος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον Ιανουάριο του 2008 ήλθε στα χέρια μου ένα τιμολόγιο προς προσυπογραφή και προς εντολή πληρωμής. Εγώ είδα ότι δεν υπάρχει σύμβαση και εφόσον δεν υπάρχει κάποια σχετική σύμβασηείπα ότι δεν πληρώνουμε γιατί εγώ δεν είμαι και υπεύθυνος για τις όποιες δωρεές μπορεί να υπάρχουν πίσω απ΄ αυτό. Αυτό είναι το όλο θέμα επί της ουσίας».

Οσον αφορά το εάν πληρώθηκε τελικώς ή όχι ο εξοπλισμός, ειπώθηκαν τα εξής:

Γρ. Αποστολάκος (ΝΔ): «Ερωτώ αν πληρώθηκε από τον κύριο Μητσοτάκη».

Ρ. Φίσερ: «Οχι. Δεν πληρώθηκε, δεν εξοφλήθηκε» .

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι έπειτα από διακανονισμό που έκανε με την εταιρεία εξόφλησε το τίμημα του εξοπλισμού σταδιακά. «Ο,τι τιμολογήθηκε στο όνομά μου πληρώθηκε και για το μόνο που θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος είναι για την καθυστέρηση» έχει δηλώσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk