Αναζητούν τον υπολογιστή της γραμματέως

Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή που χρησιμοποιούσε η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου για λογαριασμό του και ο οποίος έως σήμερα παραμένει στη θέση του(!), δίχως να τον έχει αναζητήσει καμία Αρχή, προσανατολίζεται τώρα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να κατασχεθεί. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας κ. Ρούντολφ Φίσερ, ο οποίος εξετάστηκε χθες κατ΄ αντιπαράσταση με τη γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, …

Αναζητούν  τον υπολογιστή  της γραμματέως | tovima.gr

Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή που χρησιμοποιούσε η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου για λογαριασμό του και ο οποίος έως σήμερα παραμένει στη θέση του(!), δίχως να τον έχει αναζητήσει καμία Αρχή, προσανατολίζεται τώρα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να κατασχεθεί. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας κ. Ρούντολφ Φίσερ, ο οποίος εξετάστηκε χθες κατ΄ αντιπαράσταση με τη γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, εμφανίστηκε να αγνοεί ότι ακόμη και σήμερα ο σκληρός δίσκος με την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας, αφού δεν κατασχέθηκε μαζί με το υπόλοιπο υλικό από τον πρώην ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό. «Δεν γνωρίζω αν του δώσαμε τους υπολογιστές. Δεν πρέπει να τους ζήτησε κιόλας» κατέθεσε ο κ. Φίσερ, διαψεύδοντας ότι τον έχει στην κατοχή του ο ίδιος και δηλώνοντας: «Ολοι οι υπολογιστές που γνωρίζω ότι υπήρχαν συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στην Debevoise που έκανε τον συνολικό έλεγχο».

«Ολη η αλληλογραφία ήταν στα χέρια μου»
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, διότι, όπως προέκυψε, ο επίμαχος σκληρός δίσκος βρίσκεται ακόμη στον υπολογιστή της κυρίας Τσακάλου, η οποία επιβεβαίωσε ότι «ο σκληρός δίσκος παρέμεινε στην εταιρεία». «Σκαναρίστηκε από την Debevoise και συνέχισα να τον έχω εγώ, γιατί δεν χρησιμοποιούσε ο κ. Χριστοφοράκος ΡC (σ.σ.: προσωπικό υπολογιστή). Ολη η αλληλογραφία, η εισερχόμενη και η εξερχόμενη, ήταν στη δική μου διαχείριση. Παρ΄ όλα αυτά, όμως, για να δινόταν ή όχι- δεν ξέρω αν ζητήθηκε, νομίζω όχι- έπρεπε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Χριστοφοράκου, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπου εκ των υστέρων έστειλε την ενυπόγραφη έγκρισή του».

Ερωτηθείσα η πρώην γραμματέας από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Βασιλική Τσόνογλου ποιος παρέλαβε τον δίσκο και ποιος τον έχει στα χέρια του σήμερα, η κυρία Τσακάλου απάντησε: «Εγώ. Συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ. Στη Γερμανία σκαναρίστηκε από την Debevoise και πήραν ένα back up. Αλλά είναι ακόμη στη διάθεσή μου. Ακόμη συνεχίζω να χρησιμοποιώ αυτόν που χρησιμοποιούσα…» . Την ίδια στιγμή ο κ. Φίσερ, άλλοτε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, υποστήριζε ότι «δεν γνωρίζει» πού είναι ο σκληρός δίσκος, «αλλά εν πάση περιπτώσει, αν βρίσκεται στην Ελλάδα, υπάρχει σε έναν κλειστό χώρο που δεν είναι προσβάσιμος σε κανέναν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk