ΓΝΩΜΗ

Ημαρτον!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γκουρού των διεθνών σχέσεων για να αντιληφθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την υπόθεση των νεκρών ομοεθνών του από τα ισραηλινά πυρά. Το κόμμα του κήρυξε «παγκόσμια ιντιφάντα» και ο ίδιος εμφανίζεται ως απόστολος του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των απανταχού καταπιεσμένων. Χρειάζεται να είναι κανείς μέγας νους για να καταλάβει την απίθανη ευκολία με την οποία περίπου σύσσωμη η Ελλάδα, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, κατ΄ ουσίαν στοιχίζεται πίσω από την απίθανη αυτή σημαία ευκαιρίας του κ.

Ημαρτον! | tovima.gr

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γκουρού των διεθνών σχέσεων για να αντιληφθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την υπόθεση των νεκρών ομοεθνών του από τα ισραηλινά πυρά. Το κόμμα του κήρυξε «παγκόσμια ιντιφάντα» και ο ίδιος εμφανίζεται ως απόστολος του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των απανταχού καταπιεσμένων.

Χρειάζεται να είναι κανείς μέγας νους για να καταλάβει την απίθανη ευκολία με την οποία περίπου σύσσωμη η Ελλάδα, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, κατ΄ ουσίαν στοιχίζεται πίσω από την απίθανη αυτή σημαία ευκαιρίας του κ. Ερντογάν στο μεγάλο παιγνίδι που στήνει και το οποίο ενδεχομένως θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες που θα κοστίσουν στην Ελλάδα; Εδώ και 35 χρόνια η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Οι τουρκικές προκλήσεις που γίνονται με πλήρη περιφρόνηση κάθε διεθνούς κανόνα στο Αιγαίο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τόσους έλληνες πιλότους. Οι Ελληνες της Πόλης, της Ιμβρου και της Τενέδου έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη, και τόσα άλλα… Ας σοβαρευτούμε κάποτε.

gmalouchos@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk