BHMAτοδότηs

Εκλαμβάνω ως «λήξη συναγερμού» το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) επιστρέφει στους συνήθεις ρυθμούς απουσίας στο εξωτερικό. Ο Πρωθυπουργός είχε αναστείλει το πρόγραμμα επισκέψεων σε ξένες πρωτεύουσες μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό βοήθειας στις αρχές Μαΐου. Τώρα που η κατάσταση έχει σαφώς ομαλοποιηθεί, ο κ. Παπανδρέου θα λείπει σχεδόν συνέχεια από τις 16 ως τις 27 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου συγκαλείται σύνοδος του…

Εκλαμβάνω ως «λήξη συναγερμού» το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) επιστρέφει στους συνήθεις ρυθμούς απουσίας στο εξωτερικό. Ο Πρωθυπουργός είχε αναστείλει το πρόγραμμα επισκέψεων σε ξένες πρωτεύουσες μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό βοήθειας στις αρχές Μαΐου.

Τώρα που η κατάσταση έχει σαφώς ομαλοποιηθεί, ο κ. Παπανδρέου θα λείπει σχεδόν συνέχεια από τις 16 ως τις 27 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου συγκαλείται σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες και την επομένη, 17 Ιουνίου, Σύνοδος Κορυφής.

Στις 21 και 22 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ στις 26 και 27 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του G20 στο Τορόντο.

Υπάρχει βέβαια ένα κενό τεσσάρων ημερών (μεταξύ 22 και 26 Ιουνίου) και φυσικά δεν είναι λογικό να επιστρέψει ο κ. Παπανδρέου στην Αθήνα για μία ημέρα για να αναχωρήσει την επομένη για Καναδά. Οπότε πρόκειται να κλειστούν κάποιες επαφές για να συμπληρωθεί το πρόγραμμα. Κρίμα βέβαια που ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα απολαύσει G20. Οφείλει να βρίσκεται στην Αθήνα για τις εξετάσεις των ελεγκτών.

***

Μπορεί να βαθαίνει η οικονομική κρίση, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, ιδίως αν επιβεβαιωθεί η πίστη των Οικολόγων στη μετά θάνατον ζωή. «Ο Χαρίλαος Τρικούπης πενθεί» ήταν ο τίτλος performance που έκαναν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το επερχόμενο κλείσιμο πολλών γραμμών του ΟΣΕ. Μα πώς μπορεί να πενθεί κάποιος που έχει πεθάνει;

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για αυτοσχέδια παγανιστική τελετή. Κλιμάκιο των οικολόγων «ενημέρωσε» το άγαλμα του Τρικούπη για το μνημόνιο του ΔΝΤ και για τις αλλαγές που αυτό απαιτεί, ενώ φόρεσαν στο μπράτσο (του αγάλματος) μαύρη λωρίδα πένθους.

Δεν ξέρω αν ο Τρικούπης πενθεί για τον ΟΣΕ ή αν πενθεί συνολικά για μια χώρα που «δυστυχώς επτώχευσε» εκ νέου. Σημειώνω πάντως ότι η θερμοκρασία χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί εκδηλώσεις αυτού του τύπου.

***

Το υπουργείο Πολιτισμού άλλαξε ακρωνύμιο, το ΥΠΠΟ έχει μετεξελιχθεί σε ΥΠΠΟΤ, για να περιλαμβάνει και το υπουργείο Τουρισμού.

Ο ΥΠΠΟΤ κ. Π. Γερουλάνος λοιπόν, για να αναδείξει την «ιπποτική» διάσταση της πολιτικής του, επέτρεψε σε ομάδες θεάτρου που δεν έχουν στέγη να χρησιμοποιούν από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Οκτωβρίου τις αίθουσες του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Φαλήρου Τάε Κβον Ντο.

Αλλο ένα δείγμα ότι ουδείς πιστεύει πως η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας (στην οποία εντάσσεται και το γνωστό γήπεδο) θα υλοποιηθεί άμεσα.

***

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Πολιτισμού εγκαταλείπει τα Εξάρχεια και το κτίριο της Μπουμπουλίνας και μετακομίζει απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, στο κτίριο του υπουργείου Τουρισμού της οδού Αμαλίας 12, που ως πριν από λίγο καιρό είχε τη χαρά να βλέπει την κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Τώρα το κτίριο θα πρέπει αναγκαστικά να «αλλάξει γούστα», αφού θα έχει τη χαρά να βλέπει τον κ. Γερουλάνο (ο οποίος θα εγκατασταθεί στο γραφείο της Αντζελας, που θυμίζει το living room της Τζόαν Κόλινς στη «Δυναστεία») και τον κ. Γ. Νικητιάδη (ο οποίος βρήκε γραφείο στον κάτω όροφο).

***

«Να μην έχουμε φαινόμενα Γκερέκου» ζήτησε η αντινομάρχης κυρία Ντίνα Μπέη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Α΄ Αθηνών με θέμα το προφίλ του κατάλληλου υποψηφίου του ΠαΣοΚ για τον Δήμο Αθηναίων.

Η υπερνομάρχης συμμετείχε σε μια (μάλλον αποτυχημένη) σύναξη της Α΄ Νομαρχιακής, αφού ο μοναδικός βουλευτής της Α΄ Αθηνών που συμμετείχε ήταν ο κ. Κ. Σκανδαλίδης , ο οποίος όμως ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει.

Τι εννοούσε η κυρία Μπέη; Οτι δεν πρέπει να επιλεγεί ως υποψήφιος κάποιος σταρ που μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει προβλήματα με τις φορολογικές αρχές. Για την ιστορία, οφείλω να προσθέσω ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών (και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση στο κόμμα) κ. Λ. Μίχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk