Στο ναδίρ η ψυχολογία νοικοκυριών και επιχειρηματιών

Νέα υποχώρηση σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Μάιο μετά την προσωρινή σταθεροποίησή του έστω και σε χαμηλά επίπεδα τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης στην Ελλάδα μετά την επεξεργασία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, διαμορφώνεται στις 61,9 μονάδες, ενδεικτικό της επιδείνωσης στο οικονομικό κλίμα της χώρας. Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση σημειώνουν νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κάθετα μειώνονται και οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στο ναδίρ  η ψυχολογία  νοικοκυριών και  επιχειρηματιών | tovima.gr

Νέα υποχώρηση σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Μάιο μετά την προσωρινή σταθεροποίησή του έστω και σε χαμηλά επίπεδα τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης στην Ελλάδα μετά την επεξεργασία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, διαμορφώνεται στις 61,9 μονάδες, ενδεικτικό της επιδείνωσης στο οικονομικό κλίμα της χώρας.

Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση σημειώνουν νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κάθετα μειώνονται και οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η πρόθεση για αποταμίευση στο επόμενο δωδεκάμηνο βελτιώνεται, ύστερα από τα ιστορικά χαμηλά του Απριλίου, ενώ και οι προβλέψεις για την ανεργία σημειώνουν νέο ιστορικά υψηλό ρεκόρ.

Από τους επί μέρους τομείς της οικονομίας, οι Υπηρεσίες είναι ο τομέας όπου κυρίως σημειώνεται κάμψη των προσδοκιών τον Μάιο. Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη σημειώνεται νέα πτώση, οδηγώντας τον σχετικό δείκτη σε τρίτο διαδοχικό ιστορικά χαμηλό ρεκόρ. Η ανασφάλεια των ελλήνων καταναλωτών είναι πλέον διάχυτη και εκφράζεται μέσα από την έντονη απαισιοδοξία και δυσαρέσκεια στις προβλέψεις τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας, του νοικοκυριού τους και τις επισφαλείς συνθήκες που φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν στην αγορά εργασίας.

Στη Βιομηχανία καταγράφεται πτώση στις προβλέψεις, στις Υπηρεσίες η πτώση φαίνεται να είναι σημαντική σε όλα τα στοιχεία δραστηριότητας, στο Λιανικό Εμπόριο οριακή είναι η μείωση στις εκτιμήσεις, ενώ στις Κατασκευές οι εκτιμήσεις εργασιών κινούνται πτωτικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk