ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μείωση 54,1% στις πωλήσεις ΙΧ

Στο μισό έπεσαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων μέσα στον εφετινό Μάιο, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες έναν χρόνο πριν. Αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις των εμπόρων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις οποίες σε σύγκριση με τον Μάιο του 2009 οι ταξινομήσεις του Μαΐου του 2010 παρουσιάζουν μείωση 54,1%. Αν στην πτώση του αριθμού των νέων ταξινομήσεων κατά το ήμισυ συνυπολογιστεί η σημαντική μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μικρότερα αυτοκίνητα, η πραγματική μείωση των πωλήσεων, σε κύκλο εργασιών, υπερβαίνει το 60%.

Στο μισό έπεσαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων μέσα στον εφετινό Μάιο, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες έναν χρόνο πριν.

Αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις των εμπόρων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις οποίες σε σύγκριση με τον Μάιο του 2009 οι ταξινομήσεις του Μαΐου του 2010 παρουσιάζουν μείωση 54,1%. Αν στην πτώση του αριθμού των νέων ταξινομήσεων κατά το ήμισυ συνυπολογιστεί η σημαντική μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μικρότερα αυτοκίνητα, η πραγματική μείωση των πωλήσεων, σε κύκλο εργασιών, υπερβαίνει το 60%.

Η επιδείνωση που παρατηρείται στην ήδη ταλαιπωρημένη από την οικονομική ύφεση αγορά του αυτοκινήτου στη χώρα μας επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk