αντιεξουσιαστικά

Ανοιγμα στο ΠΑΜΕ με σκοπό τη διαφοροποίηση των διεκδικητικών μεθόδων του Μετώπου έκανε χθες ο ΣΕΒ. «Υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις με υψωμένη γροθιά στον δρόμο και υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις στο τραπέζι του διαλόγου. Πιστεύω ότι οι καιροί επιβάλλουν τον διάλογο» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο) προς τα μέλη της Γενικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ κκ. Γ. Πέρρο και Θ. Κούτρα. Τους υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ΣΕΒ πρωτοστάτησε στη μάχη για τη διάσωση του 13ου και του 14ου μισθού (ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυξήσεις δεν θα υπάρξουν) και πως οι μεγάλες επιχειρήσεις κατέβαλαν ήδη 1 δισ.

Ανοιγμα
Ανοιγμα στο ΠΑΜΕ με σκοπό τη διαφοροποίηση των διεκδικητικών μεθόδων του Μετώπου έκανε χθες ο ΣΕΒ.

«Υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις με υψωμένη γροθιά στον δρόμο και υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις στο τραπέζι του διαλόγου. Πιστεύω ότι οι καιροί επιβάλλουν τον διάλογο» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ.

Δασκαλόπουλος (σκίτσο)

προς τα μέλη της Γενικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ κκ. Γ.

Πέρρο και Θ. Κούτρα.

* * *
Τους υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ΣΕΒ πρωτοστάτησε στη μάχη για τη διάσωση του 13ου και του 14ου μισθού (ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυξήσεις δεν θα υπάρξουν) και πως οι μεγάλες επιχειρήσεις κατέβαλαν ήδη 1 δισ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά, η οποία καθίσταται μόνιμη για τα επόμενα τρία χρόνια. Από την πλευρά του ΠΑΜΕ δεν υπήρξε πάντως ούτε υιοθέτηση των απόψεων του ΣΕΒ ούτε συμφωνία για λιγότερο δυναμικές κινητοποιήσεις.

…υποχρεώσεις…
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ είπαν ότι ούτε ζήτησαν ούτε αποφάσισαν τα μέτρα του μνημονίου που αφορούν την αγορά εργασίας, αλλά τα μέτρα αυτά αποτελούν ήδη νόμο του κράτους και «είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε προκειμένου να εισπράξουμε από τους δανειστές μας τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» όπως είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

* * *
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τούς ζήτησε να συστρατευθούν στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι απολύσεις των εργαζομένων και τα λουκέτα των επιχειρήσεων πάνε μαζί».

…και φιλοσοφία
Η συνάντηση είχε και… φιλοσοφικά ευτράπελα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε στο προεδρείο του ΠΑΜΕ: «Στον αγώνα για μεγάλες αλλαγές και ανατροπές είμαστε σε παράλληλους δρόμους. Εσείς θέλετε να ανατρέψετε τον καπιταλισμό, εμείς να τον εξυγιάνουμε.

Μένει να δούμε ποιος από τους δυο μας θα φτάσει πρώτος στον στόχο του».

* * *
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ήταν βέβαιοι ότι θα γκρεμίσουν τον καπιταλισμό (ξεκινώντας από το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith» και την επένδυση στο διυλιστήριο της Ελευσίνας) αλλά… ας μην ανησυχούν αμφότεροι για το ποιος θα νικήσει. Σε λίγο καιρό, όπως πάει η οικονομία, θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες συνάνθρωποί μας και θα διαλυθούν ταυτοχρόνως ο ελληνικός καπιταλισμός και ο σοβιετικός υπαρκτός σοσιαλισμός του ΠΑΜΕ. ΣΕΒ και ΠΑΜΕ θα κάνουν με τον τρόπο αυτόν τους μακαρίτες Γκαλμπρέιθ και Πλεχάνοφ να… σκίσουν τα πτυχία τους! Φιλοδοξίες
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανακοίνωσε ότι θα κάνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η ΕΥΑΘ (η Εταιρεία Υδρευσης Θεσσαλονίκης) για την επέκτασή της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Η ΕΥΑΘ είχε επαφές με τις εταιρείες Cosmoline και την Εricsson για την εγκατάσταση δικτύων, αλλά η διοίκησή της αποφάσισε να «μπει» στις τηλεπικοινωνίες κι όχι απλώς να ενοικιάζει τα δίκτυά της σε τρίτους.

* * *
Μήπως θα έπρεπε εκεί στην ΕΥΑΘ να μελετήσουν καλύτερα την αγορά και παλαιοτέρα παραδείγματα άλλων εταιρειών, όπως η ΔΕΗ, που ήθελαν να ασχοληθούν με τις τηλεπικοινωνίες και απέτυχαν παταγωδώς;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk