Συζήτηση για την επανεισδοχή

Συμβούλιο της ΕΕΣτο επίκεντρο συζήτησης το κύμα παράνομων μεταναστών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα ως το πλέον πληττομένο κράτος – μέλος από τη μη νόμιμη μετανάστευση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί και την κύρια χώρα διέλευσης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών προς την ΕΕ.

<b>Συμβούλιο της ΕΕ</b>Στο επίκεντρο συζήτησης το κύμα παράνομων μεταναστών | tovima.gr

Η Συμφωνία Επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών – μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα ως το πλέον πληττομένο κράτος μέλος από τη μη νόμιμη μετανάστευση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί και την κύρια χώρα διέλευσης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών προς την ΕΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση και από κοινού με υπουργούς άλλων κρατών-μελών επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει ρητά η Τουρκία τις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η υπό επεξεργασία Συμφωνία θα πρέπει να συμπληρώνει τις προσπάθειες που καταβάλει η FRONTEX με τη διεξαγωγή των κοινών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Σε σχέση με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο κ.Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε την ανάγκη λήψης πολιτικών και επιχειρησιακών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου φαινόμενα παράνομων κυκλωμάτων, διακίνησης μαύρου χρήματος και εγκλήματος μέσω διαδικτύου να μη λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον.

Επίσης στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη διευρυμένης διεθνούς συνεργασίας, καθώς και την ανάγκη διαρκούς μέριμνας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk