Αρκετά χαμηλότερα των εκτιμήσεων

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Μάιο

Ανησυχητικά επιβραδύνθηκαν το Μάιο οι προσλήψεις στον αμερικανό ιδιωτικό τομέα, παρά την υποχώρηση της ανεργίας στο 9,7% κυρίως χάρη στις έκτακτες προσλήψεις προσωρινού προσωπικού από το Δημόσιο των ΗΠΑ. Οι 41.000 νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, που απέχουν μακράν από τις υψηλότερες εκτιμήσεις, ενισχύουν τους φόβους ότι η απαισιοδοξία για το οικονομικό μέλλον μπορεί να αποδυναμώσει την ανάπτυξη.

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Μάιο | tovima.gr

Ανησυχητικά επιβραδύνθηκαν το Μάιο οι προσλήψεις στον αμερικανό ιδιωτικό τομέα, παρά την υποχώρηση της ανεργίας στο 9,7% κυρίως χάρη στις έκτακτες προσλήψεις προσωρινού προσωπικού από το Δημόσιο των ΗΠΑ.

Οι 41.000 νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, που απέχουν μακράν από τις υψηλότερες εκτιμήσεις, ενισχύουν τους φόβους ότι η απαισιοδοξία για το οικονομικό μέλλον μπορεί να αποδυναμώσει την ανάπτυξη, σημειώνει το Reuters.

Στην αμερικανική αγορά εργασίας έγιναν 431.000 νέες προσλήψεις (χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις στον αγροτικό τομέα), οι περισσότερες όμως από αυτές οφείλονται στην πρόσληψη προσωρινού προσωπικού από το αμερικανικό Δημόσιο για την απογραφή πληθυσμού φέτος. Το μέσο ωράριο ενισχύθηκε στις 34,2 ώρες, έναντι 34,1 τον Απρίλιο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ενίσχυση 190.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Μάιο (μετά από 218.000 προσλήψεις τον Απρίλιο), αλλά τελικά οι μόλις 41.000 επιπλέον θέσεις υπολείπονται αρκετά. Τα στοιχεία έριξαν τους μεγάλους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ενισχύοντας τα (θεωρούμενα ως «καταφύγιο») αμερικανικά ομόλογα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk