Ερώτηση στη Βουλή

Συστράτευση για την καταπολέμηση της ακρίβειας ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα και υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενός ισχυρού καταναλωτικού κινήματος. «Περισσότερη δουλειά και λιγότερη επικοινωνία» ζήτησε ο κ. Τσίπρας.

Συστράτευση για την καταπολέμηση της ακρίβειας ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου | tovima.gr

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας.

Η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση του ελέγχου της αγοράς και θα κάνει και άλλες στο μέλλον.

Χωρίς ωστόσο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα και με τη χώρα στην επιτήρηση, κληρονομιά της Νέας Δημοκρατίας, οι υπουργοί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας -ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

«Τι κάναμε τους οκτώ μήνες που είμαστε κυβέρνηση; Είναι πολύ βασικό να λειτουργήσει το παρατηρητήριο τιμών, επιτρέποντας στον καταναλωτή να παρακολουθεί σούπερ μάρκετ και αγορές.

» Δεύτερον οι αγορανομικοί έλεγχοι με τα πρόστιμα. Οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν ισχυρές ελεγκτικές αρχές και εποπτεία -ακόμα και στις λαχαναγορές. Έχουμε προωθήσει αγορανομικές διατάξεις όπως π.χ. στα φάρμακα, όπου επιτυγχάνεται για τα ταμεία, όφελος 140 εκ. ευρώ μηνιαίως.

» Παγώσαμε τα δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δώσαμε εντολή, για πρώτη φορά, υποβολής φακέλων τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών. Θέλουμε μια ανεξάρτητη και ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τελειώνουμε με τους κουμπάρους» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν αρκούν οι διαπιστώσεις: «Βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση του καταναλωτικού κινήματος, αλλά υπάρχει και μία κυβέρνηση που αναλώνει πολλά για την επικοινωνία και λίγα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» απάντησε.

Τα συμφέροντα είναι πολλά και παντού και είναι και μέσα στο κράτος, τις λειτουργίες του. Έχουμε τεράστια περιουσία που θέλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του λαού με τρόπο διαφανή. Αυτά όμως, απαιτούν ανατροπές που δεν εξυπηρετούνται με γενικόλογο επαναστατικό λόγο.

Στη μάχη αυτή δεν περιμέναμε μηδέν κριτική, αλλά να συμβάλλετε. Περιμένετε από 15 υπουργούς να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας αν δεν υπάρχει ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα;»

«Φύγετε από τις εύκολες επαναστατικές κουβέντες και ελάτε στην πραγματική μάχη που δίνει αυτή η κυβέρνηση, και θα τα καταφέρει» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk