Θα συνεχίσουν να διαθέτουν ινσουλίνες

Μετά την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρείας Νovo Νordisk να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της διάθεσης 17 φαρμακευτικών προϊόντων της και την επιστολή της LΕΟ Ρharma Ηellas προς τα αρμόδια υπουργεία για πιθανή απόσυρση των 18 από τα 29 φάρμακά της, η SanofiΑventis δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να διαθέτει όλα της τα φάρμακα στην ελληνική αγορά. «Με τη δέσμευση αυτή» σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας «διασφαλίζεται η διάθεση των ινσουλινών glargine και glulisine στους διαβητικούς ασθενείς που ανησυχούν για το κατά πόσον θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους».

Θα συνεχίσουν  να διαθέτουν  ινσουλίνες | tovima.gr

Μετά την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρείας Νovo Νordisk να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της διάθεσης 17 φαρμακευτικών προϊόντων της και την επιστολή της LΕΟ Ρharma Ηellas προς τα αρμόδια υπουργεία για πιθανή απόσυρση των 18 από τα 29 φάρμακά της, η SanofiΑventis δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να διαθέτει όλα της τα φάρμακα στην ελληνική αγορά.

«Με τη δέσμευση αυτή» σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας «διασφαλίζεται η διάθεση των ινσουλινών glargine και glulisine στους διαβητικούς ασθενείς που ανησυχούν για το κατά πόσον θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους». Παράλληλα οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκφράζουν την ανησυχία τους «για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά η άδικη και μονομερής κάθετη μείωση των τιμών των φαρμάκων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk