Δυσαρέσκεια των δικαστών

Δύο μεγάλες πανδικαστικές συγκεντρώσεις έγιναν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφορμή αποτέλεσε η μετάθεση δύο χρόνια αργότερα της καταβολής των αναδρομικών δικαστών και εισαγγελέων που επρόκειτο να λάβουν μέσα στον Ιούνιο. Στις συγκεντρώσεις «εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δυσμενή οικονομική μεταχείρισή τους από την πολιτεία με την υποβάθμιση της συνταγματικής τους θέσης και της κοινωνικής τους αποστολής». Τα αναδρομικά προέρχονται από τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που αύξησαν τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Δυσαρέσκεια  των δικαστών | tovima.gr

Δύο μεγάλες πανδικαστικές συγκεντρώσεις έγιναν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφορμή αποτέλεσε η μετάθεση δύο χρόνια αργότερα της καταβολής των αναδρομικών δικαστών και εισαγγελέων που επρόκειτο να λάβουν μέσα στον Ιούνιο. Στις συγκεντρώσεις «εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δυσμενή οικονομική μεταχείρισή τους από την πολιτεία με την υποβάθμιση της συνταγματικής τους θέσης και της κοινωνικής τους αποστολής». Τα αναδρομικά προέρχονται από τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που αύξησαν τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. Οι δικαστές είχαν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους έναντι του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είχαν ήδη προεισπράξει τις αποδοχές και στο πλαίσιο του οικογενειακού προγραμματισμού τους είχαν επενδύσει τα χρήματα σε ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk