Τα… μάσησε ο Κάτσικας

Την πόρτα της Εξεταστικής Επιτροπής πέρασε χθες ο επιχειρηματίας που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση που προκλήθηκε ποτέ σε Εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Μ. Κάτσικας εμφανίστηκε στη Βουλή διασκεδάζοντας αρχικώς με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τον «άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου», ο οποίος αποδείχθηκε λόγω λανθασμένης μετάφρασης ότι ήταν ο… επιπλοποιός που πραγματοποίησε τις αλλαγές στο διαμέρισμά του. Οταν όμως άρχισαν να τον ρωτούν οι βουλευτές για τους μυστικούς λογαριασμούς που είχε στην Ελβετία και τη σύνδεσή τους με λογαριασμούς του Μ.

Την πόρτα της Εξεταστικής Επιτροπής πέρασε χθες ο επιχειρηματίας που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση που προκλήθηκε ποτέ σε Εξεταστική Επιτροπή. Ο κ. Μ. Κάτσικας εμφανίστηκε στη Βουλή διασκεδάζοντας αρχικώς με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τον «άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου», ο οποίος αποδείχθηκε λόγω λανθασμένης μετάφρασης ότι ήταν ο… επιπλοποιός που πραγματοποίησε τις αλλαγές στο διαμέρισμά του. Οταν όμως άρχισαν να τον ρωτούν οι βουλευτές για τους μυστικούς λογαριασμούς που είχε στην Ελβετία και τη σύνδεσή τους με λογαριασμούς του Μ. Χριστοφορά- κου, άρχισε να τα… μασάει!

Ο κ. Κάτσικας, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να αναφέρει πόσο πολλά λεφτά περνάνε από τα χέρια του λόγω της μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητάς του, η οποία ξεκινά από τη φαρμακοβιομηχανία και τις φαρμακαποθήκες και φθάνει ως το real estate (συμμετέχει σε 20 κτηματικές εταιρείες), κατέθεσε ότι όλα ξεκίνησαν το 2003, «εκείνη τη διαβολεμένη στιγμή του 2003», όπως την περιέγραψε, όταν έδωσε στον «φίλο του» κ. Εμμ. Παπαδογιαννάκη προκαταβολή 200.000

ευρώ προς αγορά του ακινήτου του στην Αγία Μαρίνα, στο 36ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου, συνολικής αξίας 3.500.000 ευρώ.

«Η δουλειά χάλασε» και την ίδια χρονιά ο πωλητής του φέρεται να επέστρεψε τα χρήματα μέσω του γείτονά του, όπως τον εμφάνισε, Γ. Καλδή της Ρlacid Βlue στον λογαριασμό που διατηρούσε εκείνος στην Ελβετία. Ετσι εμφανίζεται να καταλήγουν τα 200.000 ευρώ μέσω της εν λόγω εταιρείας στον λογαριασμό του κ. Κάτσικα. Οπως είπε επίσης, είχε υπογραφεί μεταξύ αγοραστή και πωλητή ιδιωτικό συμφωνητικό με την απόδοση των 200.000 ευρώ και άλλο συμφωνητικό για τη λύση της αγοραπωλησίας.

Κατά μία εξίσου «διαβολική» σύμπτωση, στις 18 Δεκεμβρίου 2009, μία ημέρα μετά την κατάθεση της πρότασης του ΠαΣοΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, ο κ. Κάτσικας ζήτησε επιπλέον από τον κ. Παπαδογιαννάκη συμβολαιογραφικό έγγραφο για την προ εξαετίας ακύρωση της αγοραπωλησίας.

Φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, ο κ. Κάτσικας ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη αν έχει πάει ποτέ στη σουίτα του Χριστοφοράκου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. «Οχι, διότι εγώ έχω δική μου σουίτα και δεν χρειάζεται να πάω σε κανενός Χριστοφοράκου». «Πού να τον δω; Αφού δεν ξέρω και πού είναι. Εγώ έχω την 312, όπου έχω τέσσερις θέσεις. Δεν έχω κανέναν λόγο και κανέναν ανάγκη να πάω να τον δω» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, στις φιλικές- όχι όμως επιχειρηματικές- σχέσεις του με τους κκ. Σ. Κόκκαλη και Β. Βαρδινογιάννη, μεταξύ των εκατοντάδων γνωριμιών του με ανθρώπους της αγοράς και πολλούς ακόμη. Μεταξύ αυτών και ο δικηγόρος κ. Αλ. Κούγιας, του οποίου έχει βαφτίσει το παιδί, ο πρώην υπουργός κ. Μ. Λιάπης, με τον οποίο έπαιζε μπάλα, κ.ά. Προέκυψε γνωστός ακόμη και με τον πρόεδρο της Εξεταστικής κ. Σ. Βαλυράκη , ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει ωστόσο ότι δεν έχουν συμφάγει. Κατέθεσε επίσης ότι είχε επαγγελματικές σχέσεις με τη σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη κυρία Δίκα Αλογοσκούφη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και του πούλησε ένα κτίριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk