«Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990 έχει υποχωρήσει η ζήτηση για τσιμέντο»

Στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990 έχει υποχωρήσει η ζήτηση για τσιμέντο στην Ελλάδα, ανέφερε η διοίκηση του Τιτάνος κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών. Ο όμιλος λειτουργεί σήμερα στο 70% των παραγωγικών του δυνατοτήτων ώστε να απορροφάται το προϊόν. Πρόκειται για ένα capacity που οι αναλυτές θεωρούν αρκετά ικανοποιητικό για την τρέχουσα συγκυρία. Ειδικότερα, ενώ ο όμιλος έχει παραγωγική δυναμικότητα 23 εκατ. μετρικών τόνων…

«Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990  έχει υποχωρήσει η ζήτηση για τσιμέντο» | tovima.gr

Στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990 έχει υποχωρήσει η ζήτηση για τσιμέντο στην Ελλάδα, ανέφερε η διοίκηση του Τιτάνος κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών. Ο όμιλος λειτουργεί σήμερα στο 70% των παραγωγικών του δυνατοτήτων ώστε να απορροφάται το προϊόν. Πρόκειται για ένα capacity που οι αναλυτές θεωρούν αρκετά ικανοποιητικό για την τρέχουσα συγκυρία. Ειδικότερα, ενώ ο όμιλος έχει παραγωγική δυναμικότητα 23 εκατ. μετρικών τόνων τσιμέντου, παράγει σήμερα περί τα 16 εκατομμύρια.

Το πρώτο τρίμηνο του 2010 μόνο μία από τις τέσσερις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος εμφάνισε αύξηση πωλήσεων. Ηταν η αγορά της Ανατολικής Μεσογείου (Αίγυπτος, Τουρκία) όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21%. Η αγορά των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 30%, η Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά 20%, ενώ στην Ελλάδα χάρη στις εξαγωγές που αντιστάθμισαν τη μεγάλη πτώση της ιδιωτικής και δημόσιας δραστηριότητας οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (-1%). Οπως ανέφεραν τα στελέχη του Τιτάνος, οι τιμές του τσιμέντου στην Ασία έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 6%, ενώ στην Ευρώπη έχουν υποχωρήσει κατά 2,5%.

Το εργοστάσιο στην Αλβανία, μια επένδυση 170 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 1,5 εκατ. τόνων, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο και θα ενισχύσει τις πωλήσεις του ομίλου καθώς η Αλβανία έχει ελλειμματική παραγωγή τσιμέντου και εκτιμάται ότι όλη η παραγωγή θα πωλείται.

Για το σύνολο της χρήσης τα στελέχη του Τιτάνος είναι επιφυλακτικά. Στόχος είναι τα κέρδη να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2009.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk