Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Εσπασε το σερί των τεσσάρων αρνητικών συνεδριάσεων στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη της αγοράς να σημειώνει κέρδη, ενισχυμένος από τους περισσότερους κλάδους. Ωστόσο η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στοιχείο ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που υπάρχει στις τάξεις των επενδυτών. Οι μετοχές μετά την πολυήμερη πτώση τους κατάφεραν και ενισχύθηκαν κόντρα στις πτωτικές τάσεις που επικρατούσαν στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Πάντως μετά τη διενέργεια των δημοπρασιών κλεισίματος, τα κέρδη περιορίστηκαν.

Εσπασε το σερί των τεσσάρων αρνητικών συνεδριάσεων στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη της αγοράς να σημειώνει κέρδη, ενισχυμένος από τους περισσότερους κλάδους. Ωστόσο η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στοιχείο ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που υπάρχει στις τάξεις των επενδυτών. Οι μετοχές μετά την πολυήμερη πτώση τους κατάφεραν και ενισχύθηκαν κόντρα στις πτωτικές τάσεις που επικρατούσαν στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Πάντως μετά τη διενέργεια των δημοπρασιών κλεισίματος, τα κέρδη περιορίστηκαν. Η άνοδος δεν προήλθε από τις τράπεζες, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σημείωναν απώλειες, αλλά από τους υπόλοιπους κλάδους. Αναλυτικότερα ο γενικός δείκτης της αγοράς αφού σημείωσε χαμηλό στις 1.523 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 1.537,82

μονάδες με άνοδο της τάξεως του 0,67%.

Οπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, τα νέα χαμηλά έτους και η εντεινόμενη αδυναμία στον τραπεζικό κλάδο είναι αποτελέσματα «της πολύ αρνητικής φημολογίας που επικρατεί στην αγορά, η οποία πλέον τιμολογεί ακραία σενάρια για την εξέλιξη των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας μας». Παράλληλα τονίζει ότι «σε αυτό το περιβάλλον η αρνητική μεταβλητότητα φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, όπως και το σενάριο της δοκιμασίας των 1.450 μονάδων για το άμεσο μέλλον» σημειώνοντας ότι «η αγορά συμπληρώνει αθροιστικές απώλειες 30% από την αρχή του έτους, ενώ η διαπραγμάτευση των περισσότερων τίτλων γίνεται στα 2/3 της καθαρής θέσης, τιμολογώντας ζημιές για το σύνολο της χρήσης».

Από τους επί μέρους βασικούς δείκτες, ο FΤSΕ 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,63%, ο FΤSΕ 40 της μεσαίας σημείωσε άνοδο 0,71% και ο Small Cap της μικρής κατέγραψε κέρδη 0,92%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 100 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα. Από τις 220 μετοχές που έκαναν πράξη, οι 102 έκλεισαν με άνοδο έναντι 64 που υποχώρησαν και 54 που παρέμειναν αμετάβλητες. Σε κλαδικό επίπεδο, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισαν τα μέσα ενημέρωσης, η Υγεία, το εμπόριο, η τεχνολογία και η βιομηχανία. Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισαν η ακίνητη περιουσία, οι χρηματοοικονομικές εταιρείες και τα προσωπικά και οικιακά είδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk