Ετήσιος διαγωνισμός για στήριξη της τεχνολογίας από την Εθνική

Τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», ο οποίος διενεργείται σε συνεργασία με έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να κινούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης. Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει τη 19η Ιουλίου 2010 και θα διαρκέσει ως την 31η Αυγούστου.

Τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», ο οποίος διενεργείται σε συνεργασία με έξι πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να κινούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης. Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει τη 19η Ιουλίου 2010 και θα διαρκέσει ως την 31η Αυγούστου. Θα βραβευθούν οι πρώτες τέσσερις ιδέες, οι οποίες θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία ύστερα από αξιολόγηση από πανεπιστημιακούς καθηγητές και από στελέχη της τράπεζας, με τα ποσά των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα. Χρηματικά βραβεία και φορητοί υπολογιστές θα δοθούν σε όλους όσοι προκριθούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης (φωτογραφία) τόνισε μεταξύ άλλων ότι, μέσα στην κρίση «πολλές φορές γεννιέται η ευκαιρία και δημιουργείται η βάση για καινοτόμες ενέργειες και για μια νέα προσέγγιση του μέλλοντος». Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία ΑνναΔιαμαντοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά εντός του Ιουλίου διαβούλευση για τον καθορισμό της πολιτικής στον τομέα αυτόν, προσθέτοντας όμως ότι «απαιτείται η συμμετοχή όλων και όχι μόνο της πολιτείας για τη δημιουργία ενός κινήματος καινοτομίας. Επιχειρήσεις, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, απλοί πολίτες, πρέπει όλοι να συμβάλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καινοτομίας στη χώρα μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk