Με μικρή πλειοψηφία

Ταϊλάνδη Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Πρωθυπουργού

Η κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης με μία μάλλον μικρή πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Αμπισίτ Βετζατζίβα την οποία υπέβαλε η αντιπολίτευση μετά τις ταραχές και την βίαιη, αιματηρή καταστολή τους που συγκλόνισαν τη χώρα για δύο μήνες.

<b>Ταϊλάνδη </b>Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Πρωθυπουργού | tovima.gr

Η κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης απέρριψε την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Αμπισίτ Βετζατζίβα την οποία υπέβαλε η αντιπολίτευση μετά τις ταραχές που συγκλόνισαν τη χώρα για δύο μήνες.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έδωσε 246 αρνητικές ψήφους ενώ χρειαζόταν τουλάχιστον 236, και η αντιπολίτευση 186 ψήφους. Περί τους 30 βουλευτές της συμπολίτευσης και πάνω από 10 της αντιπολίτευσης απείχαν.

Απαντώντας στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές ότι η κυβέρνηση κατέπνιξε βίαια τους διαδηλωτές, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το αν ο στρατός χρησιμοποίησε αδικαιολόγητη βία κατά των «κόκκινων πουκάμισων».

«Για χάρη της συμφιλίωσης, το Κοινοβούλιο πρέπει να ερευνήσει το ζήτημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μετά από εβδομάδες ταραχών που προκάλεσα το θάνατο περισσότερων από 80 διαδηλωτών και παρέλυσαν στη ζωή στη πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των διαδηλωτών για διάλυση του Κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν και αρχικά η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει για εκλογές μέσα στο Νοέμβριο, αργότερα –λίγο πριν την αιματηρή διάλυση των διαδηλωτών- υπαναχώρησε.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι κάλπες θα στηθούν μόλις αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα στη χώρα, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία. Η θητεία της κυβέρνησης λήγει το 2012, αλλά οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται σχεδόν σίγουρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk